У запорізьких навчальних закладах посилено запобіжні заходи задля недопущення поширення коронавірусної хвороби

04.09.2020 14:50

Щоденні перевірки стану здоров’я учнів та викладачів, працівників дають змогу вчасно виявити хворобу, ізолювати інфікованих та не допустити подальше поширення коронавірусу у колективах.

За інформацією департаменту освіти і науки Запорізької міської ради лабораторно підтверджено випадок захворювання на COVID-19 у працівника школи № 78 та співробітника Запорізького Академічного ліцею. З метою попередження поширення захворювання на COVID-19 та недопущення епідемічних ускладнень серед дітей та працівників, з 4 до 11 вересня в цих закладах тимчасово припинено освітній процес за очною формою. На вказаний час передбачене проведення дистанційного навчання. Ще в двох міських школах на карантин відправлені окремі класи.

Також у зв’язку з інфікуванням працівника припинено функціонування дошкільного навчального закладу № 133. Ще 5 груп відправлені на карантин у дитсадку № 274 через хворобу одного з вихованців закладу.

У випадку реєстрації повторних випадків захворювання, термін обмежувальних заходів у закладах буде подовжено на 14 днів з дня ізоляції захворілої особи до лікарні.

Зазначимо, наразі Запоріжжя перебуває у «зеленій зоні» за кількістю хворих на коронавірус, що дало можливість розпочати повноцінний освітній процес. Школи забезпечені необхідним для проведення дезінфекції, персонал та діти дотримуються усіх рекомендацій Міністерства охорони здоров’я. Саме завдяки проведенню регулярного моніторингу стану здоров’я відвідувачів закладу вдається вчасно виявити одиничні захворювання та організувати заходи для недопущення поширення інфекції COVID-19 у колективах.