У Запоріжжі нагородили кращих підприємців

04.09.2020 15:50

Запорізьких підприємців привітали зі святом. Урочистий захід провели у виставковому центрі «Козак-палац». Також відбулося нагородження підприємців, які зробили значний внесок у розвиток Запоріжжя. Захід було організовано у рамках міської програми розвитку малого та середнього підприємництва у Запоріжжі. Зі святом представників малого та середнього бізнесу привітав міський голова Володимир Буряк.

Підприємці одна з найбільш активних частин українського суспільства. Кожен з запорізьких підприємців робить свій внесок у розвиток Запоріжжя, наповнення бюджету, створює робочі місця.

- Сьогодні всі ви працюєте у складних умовах. Хочу не лише привітати вас зі святом, а і подякувати вам за вашу роботу, вашу роль у наповненні бюджету Запоріжжя, внесок у розвиток рідного міста, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що в умовах коронакризи місто робить все можливе для допомоги малому та середнього бізнесу, зрозуміло у межах можливостей бюджету.

Нагадаємо, у Запоріжжі вирішили підтримати на міському рівні малий та середній бізнес. Для цього була розроблена міська програма виходу з коронакризи. Зокрема було внесено зміни до рішення міської ради «Про затвердження ставок єдиного податку». У результаті з 1 червня по 31 серпня у Запоріжжі звільнили від єдиного податку фізичних осіб-підприємців, які входять до І групи платників.

На 3 квартал встановлено нульову ставку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на об’єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб та площа яких не перевищує 300 квадратних метрів. Розповсюджувачам зовнішньої реклами зменшили з 1 травня по 31 липня на 50% розмір плати за тимчасове користування місцями розміщення рекламних засобів, які перебувають у комунальній власності громади Запоріжжя.

Також важлива складова програми – компенсація відсотків мікропідприємцям, представникам малого бізнесу, які отримують кредити у рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». У результаті було розроблено механізм такої компенсації. Місто компенсуватиме вказаним підприємцям 5% відсоткової ставки по кредитах за цією державною програмою. Розмір кредиту до 600 тисяч гривень. Міський голова Володимир Буряк відзначив, що місто вже підписало відповідний меморандум з двома державними банками – «Укргазбанком» та «Ощадбанком». Міський голова висловив думку, що зараз важливо створити умови для роботи бізнесу.

- Досить легко щось заборонити, у тому числі і в умовах карантину. Однак зараз головне завдання надати можливість малому та середньому бізнесу працювати. Зрозуміло, з дотриманням карантинних правил, але створити для бізнесу по всій країні можливість продовжувати працювати, - зазначив Володимир Буряк.

Присутні підприємці отримали нагороди від міста у 12 номінаціях. Як кращі у сфері інновацій, туризму, кращі меценати, виробники, соціальні підприємці і так далі. Нагороди вручали Президент ЗТПП Володимир Шамілов, представники проєкту «ПРОМІС» та інші.