У Запоріжжі замінюють вікна у багатоповерхівках

07.09.2020 14:25

Так, у під’їздах одразу кількох багатоповерхівок, за адресами вул. Паркова, 2, 4, 6, що у Вознесенівському районі, старі дерев’яні вікна замінили на сучасні енергозберігаючі металопластикові. Продовжується і благоустрій території.

Потреба у заміні старих вікон була нагальною. Місцеві жителі неодноразово нарікали на витік тепла назовні в будинку у холодну пору року, що позначалося на сімейних бюджетах – суми у платіжках були надмірно великими. Тепер не приховують свого задоволення від зробленого.

- Цьому будинку більше 50 років. Звісно, йшло багато тепла на обігрів, вікна не закривалися, були щілини. Через це ми просто були змушені звернутися за допомогою і нас почули, - зазначила місцева жителька Тетяна Тягунова.

Посприяв у втіленні задуму депутат Запорізької міської ради Михайло Прасол за рахунок коштів власного депутатського фонду.

- Одне із найголовніших у роботі депутата - це робота на окрузі. Мені дуже імпонує ініціативність жителів цього будинку, тому коли вони до мене звертаються по допомогу, я завжди роблю все можливе, щоб їм допомогти. За час моєї каденції було встановлено нові вікна більш ніж в 30 будинках, і це ще не весь результат співпраці. Заміна вікон у одному під’їзді обійшлася у 30 тис. грн, – розповів Михайло Прасол.

Крім того, за дорученням міського голови Володимира Буряка, Вознесенівська районна адміністрація присвятила 2020 рік поліпшенню умов проживання у багатоквартирних будинках, а також благоустрою прибудинкових територій.

- У минулі періоди, за підтримки і сприяння міського голови, районна адміністрація виконала ремонт внутрішньоквартальної дороги у цих дворах. Також до ладу системно приводиться прилегла територія житлових будинків, - розповів голова Вознесенівської районної адміністрації Олександр Ніколаєнко.

Найближчим часом, на прибудинковій території поблизу багатоповерхівок по вул. Парковій будуть встановлені спортивний і дитячий майданчики, а також лавки для сидіння. Роботи планують розпочати за два тижні.