У Запоріжжі готуються до «Еко Форуму-2020»

10.09.2020 17:40

Сьогодні в Запорізькій міськраді пройшло чергове засідання організаційного комітету з питань проведення четвертого спеціалізованого міжнародного Запорізького екологічного форуму "Еко Форум-2020", на якому обговорили плани та пропозиції щодо проведення цього масштабного заходу.

Попередні три заходи «Еко Форуму» традиційно проходили в Запоріжжі в травні, з кожним роком розширюючи число учасників та урізноманітнюючи тематику. Цього року корективи внесла епідемічна ситуація в зв'язку з поширенням коронавірусу. Але організатори форуму вирішили перенести цей захід на осінь і сподіваються, що епідеміологічна ситуація в країні і в місті не завадить його провести.

«Еко Форум-2020» пройде в Запоріжжі з 15 по 17 жовтня. В організації особливу увагу приділятимуть безпеці. Так, буде попередня безконтактна реєстрація учасників, щоб попередити скупчення людей на вході в «Козак-Палац», повне забезпечення антисептичними і дезінфікуючими засобами, температурний скринінг. Передбачені також дистанційне розсадження учасників і додаткова вентиляція приміщень, управління потоками людей, онлайн-участь гостей і експертів.

Особливістю жовтневого «Еко Форуму» стануть безліч онлайн-трансляцій виступів гостей та експертів. Зокрема вже готуються до виступів декілька закордонних спікерів.

Українські вузи заявили про своє бажання взяти участь у форумі - вже надіслали 200 тез. Буде представлена велика експозиція - стенди міст, громад, різних експонатів, напрацювання з енергозбереження. Зараз ідуть активні комунікації з учасниками та спікерами.

Програма «Еко Форуму-2020» різноманітна. Більш докладно про неї, а також про участь в цьому заході, можна дізнатися на сайті форуму https://ziif.in.ua.

Про тематичні новинки цьогорічного заходу розповів радник міського голови, голова організаційного комітету «Еко Форум-2020» Валерій Еделєв.

- Цього року наш форум тематично присвячений адаптації міста до зміни клімату, який, як ми бачимо, змінюється стрімко. Цьому буде приділено багато уваги. Плануємо підписати Угоду мерів «Запоріжжя 30-30-30». Його будуть підписувати з одного боку міський голова Володимир Буряк, з іншого - єврокомісар. У рамках форуму заплановано проведення міського конкурсу ландшафтного дизайну з залученням запорізьких студентів, які зараз здобувають освіту на профільних кафедрах трьох запорізьких вузів. Окремо хочу звернути увагу на всеукраїнський проєкт «Озеленення України». Його реалізацію спеціально погодили з проведенням нашого форуму. Тому 16 жовтня Запоріжжя візьму участь у загальноукраїнській акції «Мільйон дерев за 24 години». У форматі телемосту за нею спостерігатимуть усі регіони країни, в яких теж цього дня пройде масова висадка дерев, - зазначив Валерій Еделєв.