Запорізькі фахівці обговорили у Києві проблеми сортування відходів

11.09.2020 12:35

9-11 вересня у Києві проходить перша виставка обладнання та технологій для ресайклінгу, управління відходами – Recycling and Waste Expo Ukraine 2020. Керівництво компанії «Вельтум-Запоріжжя» та її генеральний директор Ігор Бурчак відвідало захід та долучилося до ділового спілкування з професіоналами цієї сфери та однодумцями.

У рамках заходу відбулося обговорення Національного плану управління відходами до 2030 року та низки нових законодавчих актів, серед яких законопроєкт «Про управління відходами». Спікерами за темою виступили народний депутат України Олександр Маріковський, заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та юристка реформи управління відходами команди підтримки реформ при Міндовкілля України Тетяна Тевкун.

Обговорювалися найважливіші аспекти реформування галузі поводження з відходами та стратегічні напрями й перспективи її розвитку. На думку Ігоря Бурчака, законопроєкт «Про управління відходами» є досить актуальним, але потребує змін, оскільки не в повному обсязі відповідає інтересам всіх учасників сфери управління відходами. ТОВ "Вельтум-Запоріжжя", яке частково належить місту, є одним з підприємств, що здійснюють вивіз сміття в Запоріжжі. Підприємство виконало великий обсяг роботи з заміни і ремонту контейнерів, підвищення якості надання послуги з вивезення сміття.

Директор підприємства ЗКАТП-082801 «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко також брав участь у виставці Recycling and Waste Expo Ukraine 2020. Багато уваги приділялося розробці регіонального плану «Поводження з відходами». Одним з цікавих кластерів, який викликав великий інтерес і гарячу дискусію з експертами, було сортування твердих побутових відходів з їх переробкою та утилізацією, а також перспективи участі операторів і бізнесу в розвитку сортування відходів.