«Черговий по місту» розповів про життя Запоріжжя, незважаючи на карантинні обмеження

11.09.2020 15:30

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 10 вересня гість студії, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили по телефону прямого ефіру і в соціальних мережах.

За традицією цієї програми спочатку «черговий» розповів, чим жило місто цього тижня.

- Почну, на жаль, з коронавірусу. Ситуація все ще залишається напруженою, однак контрольованою. Панікувати не варто, але треба усвідомлено виконувати всі рекомендації медиків, щоб уберегтися від зараження - використовувати засоби індивідуального захисту, дотримуватися соціальної дистанції та гігієни, вчасно звертатися до лікаря. Хочу запевнити запоріжців, що ситуація в місті стабільна, кількість хворих не прогресує, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Також він розповів про повну готовність лікарень до можливого прийому пацієнтів. Заклади охорони здоров'я отримали близько 30 нових апаратів штучної вентиляції легенів, стільки ж кисневих концентраторів, нове обладнання УЗД, медикаменти, засоби індивідуального захисту для медичного персоналу.

Відразу кілька телеглядачів питали і ділилися з гостем передачі своїм баченням розвитку туризму в Запоріжжі. Анатолій Пустоваров відзначив, що завершення грандіозного для міста проєкту - будівництво нового терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» - найкращим чином вплине на туристичну привабливість нашого міста.

Також одна з телеглядачок запитала про розвиток фестивалів у місті. Гість студії сказав, що це питання є одним з пріоритетних.

- Ми вирішили, що Запоріжжя має бути найцікавішим містом в Україні. Для цього продумали одразу кілька фестивалів. Хочемо, щоб культурне життя в нашому місті розвивалася і ставало все більш насиченим, - сказав Анатолій Пустоваров.

Заступник міського голови відповів на запитання мешканців міста, які вони задавали телефоном прямого ефіру і в соціальній мережі «Фейсбук». Телеглядачів цікавили комунальні питання, а також медичне обслуговування та інші соціальні проблеми.

Програму можна переглянути за посиланням.