В центрі Запоріжжя демонтували незаконну рекламу

11.09.2020 16:00

У Запоріжжі триває демонтаж рекламних конструкції, які власники об’єктів підприємництва встановили самостійно, без погодження з відповідними підрозділами Запорізької міської ради. З підприємцями проводять роз'яснювальну роботу стосовно того, як мають виглядати рекламні конструкції та вивіски, щоб вони відповідали затвердженому «Коду міста». Зовнішню рекламу, яка не відповідає затвердженій концепції та псує зовнішній вигляд будівель - демонтують.

Сьогодні були виконані роботи з демонтажу незаконних рекламних конструкцій на фасадах будівель, розташованих навколо скверу Піонерів. Як розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко, тут демонтують більше 15 рекламних вивісок.

- Сьогодні ми разом з представниками департаменту комунальної власності Запорізької міської ради та департаменту архітектури та містобудування міськради в рамках реалізації нашої програми з демонтажу незаконних рекламних конструкцій виконуємо примусовий демонтаж вивісок, розташованих на проспекті Соборному та по вулиці Поштовій навколо скверу Піонерів. Всі вони були заактовані, комісія надала підприємцям приписи на їх демонтаж власними силами. Ті вивіски, які підприємці не зняли, ми демонтуємо примусово, - розповів Віталій Лисенко.

Начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради підкреслив, що за минулий рік було демонтовано більше 300 незаконних рекламних конструкцій. Подібна робота ведеться в усіх районах міста як за скаргами мешканців, так і пад час спільних рейдів. Головна увага приділяється історичним будівлям. Віталій Лисенко наголосив, що всі рекламні конструкції, які розміщують підприємці над своїми кафе, магазинами тощо, мають відповідати «Коду міста» та бути погоджені головним художником міста.