У місті продовжується реалізація нового екопроєкту «Запоріжжя без пластику»

11.09.2020 16:40

Активну участь в екоініціативі взяли представники департаменту культури і туризму Запорізької міської ради. Сьогодні, 11 вересня, на сортувальну станцію, що розташована на території ТЦ «Амстор-Сільпо» у Вознесенівському районі, вони привезли чергову партію пластмасових відходів.

Екопроєкт «Запоріжжя без пластику» стартував ще у липні. З того часу зусиллями департаменту культури і туризму було зібрано понад 120 кг шкідливого для довкілля пластику.

- Треба завжди починати з себе. Нехай це буде невеликий внесок, але ваш особистий. Поспілкувавшись з працівниками станції, я почула, що запоріжці не дуже активно долучаються до ініціативи. Станція знаходиться у центрі міста, дуже яскрава, її одразу видно і наче тема екології бентежить всіх, але люди чомусь не підтримують ідею. Ми своїм прикладом вирішили показати наскільки це необхідно і важливо, і сподіваємось, що кількість екосвідомих людей у нашому місті надалі збільшуватиметься, -  розповіла заступниця директора департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.

У рамках проєкту були зібрані пакети, закрутки від пляшок, пластикові пляшки та пляшки з побутової хімії. Деякі види відходів переробляють на сортувальній станції Colorbins та перетворють на кришки для люків. Наразі департамент отримав вже три люки, які в подальшому після узгодження з комунальними службами розмістять на вулицях міста.

Долучитися до акції «Запоріжжя без пластику» запрошують усіх охочих. Здати пластикові відходи та отримати корисні бонуси від мережі магазинів «Сільпо» можна за наступним адресами:

  • Хортицьке шосе, 30-а (Хортицький район, поруч із магазином «Сільпо»);
  • вул. Перемоги, 64 (на території ТЦ «Амстор-Сільпо»).

З детальними правилами сортування можна ознайомитись на офіційному сайті Туристичного інформаційного центру м. Запоріжжя.