У Заводському районі демонтували незаконний МАФ

11.09.2020 16:30

Сьогодні, 11 вересня, на перетині вулиць Демократичної і Зразкової в Заводському районі провели черговий рейд з ліквідації незаконно встановлених малих архітектурних форм. Цього разу власник мав намір відкрити незаконну точку заправки.

Підозрілий об'єкт представники інспекції з благоустрою виявили місяць тому. Однак спочатку намагалися знайти власника і попередити його про можливе порушення.

Втім, власник МАФу так і не повідомив про себе.

Тому сьогодні почали демонтаж незаконного об'єкта за допомогою підрядної організації та спецтехніки.

Представники інспекції з благоустрою підозрюють, що порушник хотів встановити газову станцію для заправки автомобілів. При тому ніяких дозвільних документів він не надав.

- Споруду встановили без будь-яких дозвільних документів, таких як паспорт прив'язки, дозвіл від райадміністрації. Для облаштування подібного об'єкта необхідний дозвіл на використання землі за цільовим призначенням, отримання дозволу на будівництво, зареєстроване право власності - тільки цей шлях є законним. Тепер цей об'єкт демонтують і відвезуть на склад. Якщо власник з'явиться, йому доведеться сплатити всі витрати, пов'язані з демонтажем, - розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Всього цього року представникам інспекції спільно з районними адміністраціями та залученням підрядників вдалося демонтувати близько 150 незаконних МАФів.

Нагадаємо, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк поставив завдання навести порядок з незаконними МАФами. Щоденна робота ведеться одночасно у всіх районах міста.