Запорізький кінофестиваль ZIFF 2020 запрошує гостей долучитися до мистецтва кіно

14.09.2020 16:42

Фестиваль відбудеться вчетверте. З 18 по 20 вересня мешканці та гості міста зможуть відвідати покази короткометражних фільмів української та міжнародної програми, подивитися фільми поза конкурсної програми, створені в Україні в 2019-2020 роках, відвідати майстер-класи від професіоналів української кінематографії, поспілкуватися з кіномитцями.

Кожного року основним завданням Запорізького кінофестивалю була підтримка вітчизняного кіно, збереження традицій українського кінематографа, популяризація рідного міста та Запорізького краю через кіномистецтво, відкриття імен молодих і талановитих авторів.

Цього року організатори фестивалю отримали 3064 фільмів для участі в кінофестивалі, надіслані з 116 країн світу. Серед них оберуть кращі роботи для презентації.

За традицією члени журі визначать переможців у 7-ми номінаціях:

  • Найкращий український анімаційний фільм;
  • Найкращий міжнародний анімаційний фільм;
  • Найкращий український документальний фільм;
  • Найкращий міжнародний документальний фільм;
  • Найкращий український ігровий фільм;
  • Найкращий міжнародний ігровий фільм;
  • Найкращий відеоролик конкурсу VERTICAL.

Також визначать переможця у номінації «Приз глядацьких симпатій» - за допомогою глядачів Запорізького кінофестивалю ZIFF. Протягом 3-х днів заходу кожен глядач зможе висловити свої думки, погляди, вподобання.

Окрім цього, в рамках фестивалю відвідувачів чекають освітні семінари та майстер-класи з акторської майстерності, з режисури, продюсування, написання сценаріїв тощо. Також плануються творчі зустрічі з почесними гостями та членами журі.

Програма кінофестивалю ZIFF 2020:

18 вересня – кінофестиваль розпочне свою роботу святковою церемонією відкриття заходу з почесними гостями. Після церемонії відвідувачі переглянуть повнометражний фільм позаконкурсної програми.

19, 20 вересня – майстер-класи, перегляди блоків конкурсної програми – українських і міжнародних анімаційних фільмів, українських і міжнародних документальних фільмів, українських і міжнародних ігрових фільмів. А також перегляди фільмів позаконкурсної програми – українських фільмів, створених у 2019-2020 роках.

20 вересня кінофестиваль завершить свою роботу церемонією закриття та нагородженням переможців.

Запоріжців запрошують до участі. Місце події - кінотеатр ім. Довженка.