Запорізькі школярі першими в Україні ознайомилися з унікальним виданням книги «Аліса в країні див»

27.09.2017 13:14

Сьогодні, 27 вересня, у Центральній міській бібліотеці Запоріжжя відбулась презентація унікального видання книги Льюїса Керролла «Аліса в країні див» з ілюстраціями відомої художниці Євгенії Гапчинської.

Запоріжжя входить в топ-10 найбільш читаючих міст України, тому саме запорізькі школярі першими ознайомилися з виданням книги «Аліса в країні див». Унікальність видання в тому, що в ньому авторські ілюстрації Гапчинської поєднуються з застосуванням технології доповненої реальності, яка сьогодні є світовим трендом.

Як розповіли представники київських компаній, що організували це видання, Ксенія Габдріахімова (ART Nations) та Наталія Павленко (Live Animations), цей проект був реалізований за підтримки міської влади Запоріжжя.

Першими ознайомилися з книгою третьокласники запорізької школи № 5. Вони продемонстрували гарну обізнаність пригодами Аліси у країні див. Для них стала справжнім дивом книга, яку можна не лише читати, але й дивитись за допомогою гаджетів ілюстрації, що оживають у вигляд міні-мультфільмів.

Розробником цієї інноваційної складової стала компанія Live Animation Corp. За словами її представника Наталії Павленко, книга Льюїса Керролла «Аліса в країні див» була обрана не випадково, бо вона вся наповнена чарами і дивами. І як показала сьогодні реакція дітей, вони сприймали як магію те, що герої книги оживають прямо на її сторінках за допомогою програми у смартфоні чи планшеті. Поєднання традиційної форми друкованої книги та високих технологій, за думкою розробників, буде стимулювати сучасних дітей читати друковану літературу.

Примірники інтерактивної книги були презентовані двом міським бібліотекам, дітям з багатодітних родин, Запорізькій книжковій толоці, а також бібліотеці школи № 5. Також за активну участь у вікторині третьокласники отримали в подарунок щоденники, альбоми для розфарбовування та зошити, картинки на яких теж здатні оживати.