У Дніпровському районі висадять більше 1000 дерев і кущів

17.09.2020 16:45

Рослини вже висаджують. Це стало можливим завдяки коштам з екологічного фонду, які вдалося отримати для Дніпровського району. Так, на нові зелені насадження виділено 1,5 млн грн. До робіт стали трохи більше тижня тому, і вже вдалося висадити майже 400 одиниць рослин. Робота триває.

Дерева та кущі висаджують від кільця на вулиці Бородінській до вулиці Ладозької. На об'єкті працюють підрядники. Для висадки вибрали типові для нашої місцевості рослини - липу, клен фламінго, кілька видів кущів, багато ялівцю. Ці зелені насадження вирощені в Запоріжжі, тому вже пристосовані до наших кліматичних умов. Вони невибагливі, і за ними не потрібен спеціальний догляд. З'являться також і менш поширені дерева.

- Серед незвичайних рослин - два види сакури. Вони дуже красиво виглядають навесні, коли цвітуть оксамитовими квітами. Також з екзотики декоративна слива - це карликове дерево з бордовим листям, - розповів представник фірми-підрядника Вардгес Сірунян.

Всю заплановану кількість рослин висадять вже до кінця вересня. Надалі керівництво Дніпровського району планує продовжити озеленення територій, приєднавшись до всеукраїнської акції з висадки дерев, яка відбудеться в жовтні.

- Тема озеленення дуже важлива і для міста в цілому, і для нашого району зокрема. Тому що це наші легені, наш імунітет, комфорт. До того ж це красиво, яскраво, барвисто. Благоустрій вулиць нашого району - у нас в числі першочергових завдань. Тому ми будемо продовжувати роботу в цьому напрямку, - розповів голова Дніпровської райадміністрації Віталій Змієнко.