У Заводському районі продовжуються акції проти вживання наркотиків

17.09.2020 17:40

Рейд з очищення фасадів будівель від написів і листівок пройшов за сприяння районної адміністрації. Серед учасників - представники промислових підприємств Запоріжжя, місцевих спортивних та релігійних організацій, а також небайдужі містяни.

Цього разу учасники акції пройшли вулицями Демократичною, Аматорською, Історичною та Вроцлавською. У форматі квесту, озброївшись фарбою, ліквідували інтернет-адреси збуту наркотиків через «закладки». Ними обмальовані не тільки фасади будівель, а й паркани та гаражі. Не оминули увагою й розклеєні QR-коди, сканування яких дає можливість зчитування посилань на відповідні сайти.

- Коло людей, які беруть участь у таких акціях, шириться - вони самостійно очищують наш район від написів наркосайтів та зривають QR-коди. Замальовують їх на фасадах своїх багатоповерхівок, або ж навіть будинків приватного сектору. Якщо кожен так відповідально ставитиметься до цієї проблеми, ми триматимемо ситуацію під контролем, - розповіла заступниця голови Заводської районної адміністрації Олена Штепа.

Зазначимо, акція «Заводський без наркотиків» бере свій початок з кінця 2017 року. В ході кожного рейду активісти ліквідовують від 35 до 85 адрес наркосайтів.

Попередньо працівники відділу житлово-комунального господарства райадміністрації здійснюють обхід і визначають найбільш проблемні ділянки в межах території. Допомагають і місцеві жителі – складають списки адрес, надаючи відповідну інформацію співробітникам райадміністрації.