У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

18.09.2020 14:16

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 17 вересня заступник міського голови Володимир Волобуєв відповів на питання запоріжців, адресовані за телефоном прямого ефіру та в соціальній мережі «Фейсбук».

На початку розмови Володимир Волобуєв розповів, чим жило Запоріжжя цього тижня.

- На сьогодні ми можемо підвести риску під реконструкцією Правобережного пляжу. На наступний рік заплановане оновлення парку Енергетиків, який розташований поряд. Зараз основна увага приділяється догляду за зеленими зонами на цій території, адже в спекотні дні містяни дуже люблять там відпочивати, - зазначив заступник міського голови.

Також Володимир Волобуєв наголосив, що за дорученням міського голови Володимира Буряка в усіх районах мають бути зони відпочинку. Це доручення виконано – десь ще тривають роботи з благоустрою, десь вони вже повністю виконані. Це парк 30-річчня визволення України в Заводському районі, парк Гагаріна в Комунарському, сквер Піонерів в Олександрівському районі (де вже завершуються роботи), в Хортицькому, Шевченківському – в кожному районі виконували благоустрій території.

- Минулого року ми проводили опитування «Формуємо бюджет разом». Основні питання, на яких наголошували містяни – недостатня кількість зон відпочинку. І не просто зон відпочинку, а локацій, які відповідають новим вимогам, віянням та, звичайно, питанням екології, - розповів Володимир Волобуєв.

Робота в цьому напрямку буде продовжена й наступного року – поставлені чіткі завдання, є розуміння обсягів робіт. Планується відновлення площі Запорізької, буде продовжена реконструкція скверу в Заводському районі, пляжної зони по вулиці Л. Шмідта тощо.

Приділялась велика увага ремонту доріг. Виконали великі обсяги по вулиці Шевченка – близько 7 тисяч квадратних метрів покриття, капітально оновлена вулиця Каліброва зі шляхопроводом, вулиця Гребельна, оновили асфальтне покриття внутрішньоквартальних доріг тощо.

Також Володимир Волобуєв розповів про підготовку до зимового періоду. Триває ямковий ремонт дорожнього покриття за заявками мешканців та автовласників. Після 20 вересня розпочнеться середній ремонт вулиці Троїцької, яка з'єднує Шевченківський та Олександрівський райони. Наступного року планується масштабна реконструкція вул. Нагнібіди. Окрім дорожнього покриття, там облаштують освітлення, пішохідні переходи, велодоріжку тощо.

Заступник міського голови відповів на запитання мешканців міста, які вони задавали телефоном прямого ефіру і в соціальній мережі «Фейсбук». Телеглядачів цікавили комунальні питання, реконструкція тротуарів, проблема паркування автомобілів, реконструкція будівель старої частини міста, ремонт внутрішньоквартальних доріг тощо.

Програму можна переглянути за посиланням.