У Комунарському районі створили сучасний культурно-мистецький центр

18.09.2020 14:47

У Запоріжжі розпочинає працювати сучасний культурно-мистецький центр, який було створено на базі однієї з міських бібліотек. Після реконструкції приміщень тут працюватиме не лише сучасна бібліотека, але й художнє відділення музичної школи, шаховий клуб. Розташовуватиметься він у Комунарському районі, за адресою вул. Ситова, 6. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив якість виконаних робіт та готовність закладу до відкриття.

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми розвитку бібліотек - на базі бібліотечних закладів створюються справжні культурно-мистецькі центри. Черговим прикладом стала бібліотека в Комунарському районі за адресою вул. Ситова, 6. Вже завтра оновлений заклад прийме перших відвідувачів. Міський голова Володимир Буряк приїхав переконатися, що все зроблено якісно, а центр готовий працювати.

- Знаходимося в справжньому культурно-мистецькому центрі, який об’єднує бібліотеку, художнє відділення музичної школи, шаховий клуб. Вважаю, що в рамках програми реформування бібліотек ми на правильному шляху. В кожному районі створюємо сучасні бібліотечні заклади, які стають справжніми культурними осередками, - сказав Володимир Буряк.

Реконструйована бібліотека - перша публічна бібліотека Запоріжжя, яка призначена як для дорослих, так і дітей. Тут виконали ремонт, придбали нові меблі, оновили бібліотечний фонд. Зазначимо, в бібліотеці понад 5 тисяч читачів, які зможуть оцінити всі нововведення.

В іншій частині приміщень після реконструкції облаштували художнє відділення музичної школи. Тут зможуть займатися понад 300 дітей. Із них більше сотні набрали додатково завдяки отриманню додаткових приміщень для занять. Зокрема тут навчатимуться за такими спеціальностями, як графіка, скульптура, кераміка.

- Необхідно відзначити не лише виконані ремонтні роботи. Окремо хочу подякувати працівникам бібліотек, музичних, художніх шкіл. Саме завдяки їхній праці в багатьох дітей, дорослих є можливість займатися різними видами мистецтва, відвідати бібліотеку, щоб взяти почитати цікаву книгу, - зазначив Володимир Буряк.

Також тут працюватиме шаховий клуб, де займатимуться десятки гравців. Володимир Буряк подарував клубу шахи, шашки та спеціальний годинник, який використовують під час гри.

Нагадаємо, останнім часом у Запоріжжі було реконструйовано 3 міські бібліотеки. Вони розташовуються за адресами: вул. Гоголя, 66; пр. Соборний, 173; пр. Маяковського, 7. Бібліотека по вул. Ситова, 6 стала вже 4-ю оновленою бібліотекою міста.

Протягом вересня-жовтня розпочнуть роботу в новому форматі ще 2 оновлені бібліотеки – у Заводському та Олександрівському районах міста. Також у жовтні стартує реконструкція ще двох бібліотечних закладів.