Заводський район отримає сучасну зону відпочинку та місце для проведення спортивних змагань

22.09.2020 12:40

Після завершення першої черги реконструкції пляжної зони по вул. Лейтенанта Шмідта Заводський район отримає сучасне місце відпочинку. При цьому його можна буде використовувати не лише влітку, зокрема для проведення спортивних змагань. Адже тут вже збудовано багатофункціональний спортивний майданчик, де можна буде грати у великий теніс, баскетбол, футбол, волейбол. Під час виїзної наради міський голова Володимир Буряк зазначив, що це частина масштабної міської програми. Її мета – створення сучасних зон відпочинку у всіх районах Запоріжжя.

Будівельники вже завершили більшість робіт у рамках першої черги реконструкції пляжної зони на вул. Лейтенанта Шмідта. Зокрема з облаштування пляжної зони, багатофункціонального спортивного майданчика, доріжки для людей з інвалідністю. Зараз завершують облаштування сходів, починаючи від входу до зони відпочинку. Також розпочали облаштування дороги, яка проходить біля пляжної зони. Залишилося виконати ще низку робіт, зокрема оздоблення підпірних стінок. Сьогодні хід робіт перевірив міський голова Володимир Буряк.

- Нещодавно завершили першу чергу реконструкції скверу 30-річчя визволення України у Заводському районі. Тут закінчується перша черга реконструкції пляжної зони відпочинку на вул. Лейтенанта Шмідта. Важливо, що це місце відпочинку буде більш багатофункціональним, ніж звичайний пляж. Зокрема на спортивному майданчику можна буде організовувати спортивні змагання обласного, міського рівня. Збудований майданчик повністю відповідає вимогам для їх проведення, - сказав Володимир Буряк.

Під час виконання робіт тут замінили пісок, облаштували мережі каналізації та водопостачання, дощеприймальник і так далі. Першу чергу реконструкції підрядники обіцяють завершити наприкінці жовтня. Тут будуть спортивний майданчик, кабінки для перевдягання, душові, медпункт. У планах на наступний рік – друга черга реконструкції, яку будуть проводити на прилеглій до пляжу території.

- Під час другої черги реконструкції планується зберегти зелені насадження, облаштувати зелену зону. Врахували при цьому побажання мешканців району. Також у 2021 році плануємо розпочати черговий етап реконструкції скверу 30-річчя визволення України, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що за кілька років у Запоріжжі було реалізовано низку проєктів з облаштування місць відпочинку. Правобережний пляж у Дніпровському районі, проспект Маяковського у Вознесенівському районі, сквер Театральний в Олександрівському районі. Виконано значний обсяг робіт у парку Гагаріна у Коммунарському районі, скверах Бочарова та Клімова у Шевченківському районі. Продовжується благоустрій скверу Ювілейного у Хортицькому районі.

Володимир Буряк підкреслив, що в планах реалізація багатьох проєктів. Зокрема вже скоро завершиться встановлення скульптурної композиції у сквері Піонерів в Олександрівському районі і його буде відкрито для відвідувачів. У 2021 році планується розпочати реконструкцію території біля Правобережного пляжу, яка має назву площа Енергетиків, продовжити роботи на площі Запорізькій, пляжній зоні на вул. Лейтенанта Шмідта, у сквері 30-річчя визволення України, парку Гагаріна, парку Вознесенівському, сквері Ювілейному.