У Запоріжжі перевірили правильність паркування на центральному проспекті

22.09.2020 14:33

Нещодавно по проспекті Соборному біля бізнес-центру «Фортуна» за пропозицією служби інспекторів з паркування Запорізької міської ради змінили правила паркування. Раніше автомобілі тут стояли «ялинкою». Проте таке паркування створювало перешкоди для руху транспорту, оскільки машини могли зайняти одну або навіть півтори смуги.

У схему дорожнього руху внесли зміни і на ділянці встановили нові дорожні знаки. Тепер тут дозволено паркуватися вздовж тротуару. Протягом тижня інспектори служби з паркування роз’яснювали водіям нові правила паркування. Зараз – інспектують, як автовласники цих правил дотримуються, та виписують постанови на порушників.

- Сьогодні наші інспектори з паркування перевіряють дотримання ПДР на ділянці, де було встановлено нові знаки, які визначають спосіб паркування. На наше здивування, водії сумлінно поставилися до цієї проблеми. Протягом минулого тижня тут виписали лише кілька штрафів. Переважна більшість водіїв паркуються за правилами. І найголовніше – на цій ділянці зі встановленням нових знаків покращився рух транспорту. Ми спілкувалися з водіями автобусів, маршрутних таксі, проводили опитування в «Фейсбуці» - і більша частина користувачів саме цієї ділянки дороги була задоволена змінами, - наголосив заступник директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Віктор Низовцев.

За словами Віктора Низовцева, в подальшому планується продовжувати подібні нововведення. Наразі вже майже вирішене питання стосовно такої ж проблеми біля кінотеатру ім. Довженка. Також планується відрегулювати паркування автомобілів на тротуарі біля запорізької дирекції АТ «Укрпошта». Адже на автовласників, які залишають там автівки та заважають пішоходам, скаржаться і керівництво «Укрпошти», і мешканці прилеглих будинків.

Загалом за півроку своєї роботи фахівці служби інспекторів з паркування склали більше 5 тисяч постанов про порушення правил зупинки та стоянки автомобілів на загальну суму понад 2 мільйони гривень. Переважна частина водіїв скористалися пільговим періодом оплати штрафів, і вже понад 1 мільйон гривень надійшли до міського бюджету.