У Запоріжжі відкриються інклюзивно-ресурсні центри

28.09.2017 09:05

У Запоріжжі відкриються інклюзивні-ресурсні центри, по одному в кожному районі міста. Таке рішення сьогодні прийняли депутати під час проведення сесії міської ради.

Інклюзивно-ресурсні центри створені відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр».

Основна мета їх роботи - забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі в професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їй психолого-педагогічної допомоги і забезпечення системного кваліфікованого супроводу.

У Запоріжжі такі комунальні установи будуть розташовані за адресами: вул. Дудикіна, 16 (Дніпровський район), вул. О. Матросова, 16 (Вознесенівський район), вул. Світла, 16а (Хортицький район), вул. Запорізька, 13а (Олександрівський район), вул. 40-річчя Перемоги, 27 (Комунарський район), вул. Сєченова, 25 (Заводський район), вул. Чарівна, 145а (Шевченківський район).

Робота інклюзивно-ресурсних центрів буде фінансуватися з міського бюджету.