Розпочато реконструкцію головного водогону Вознесенівського району

23.09.2020 13:50

Загальна протяжність трубопроводу – півтора кілометри. Роботи будуть виконані у два етапи, у межах першого повністю оновлять труби на ділянці від вул. Зелінського до вул. Лермонтова.

Головна водна артерія Вознесенівського району була збудована майже 70 років тому. У зв’язку з великим терміном експлуатації регулярно траплялись прориви водогону, який вже давно потребував повноцінної реконструкції.

- Починаючи з 2014 року кількість аварійних ситуацій на ділянці значно збільшилась, доводилось постійно проводити ремонтні роботи, тим самим наносити шкоду інфраструктурі – розривати газони, асфальт. Ми розробили проєкт реконструкції, що складається з двох етапів – для проведення першого вже отримали необхідні кошти та розпочали його реалізацію у серпні, - розповів генеральний директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров.

Перший етап реконструкції водогону включає повну заміну старої труби на нову пластикову на ділянці протяжністю в один кілометр. Повністю оновлять усі колодязі та запірну арматуру. Мінімальний термін експлуатації нової труби – 25 років.

- Підприємство проводить роботи без будь-яких незручностей для мешканців. Для усіх абонентів зроблене переключення, тож надовго без води ніхто не залишиться. До того ж усі розриття проводяться методом горизонтального буріння, що дає можливість виконати заміну труби без значної шкоди для інфраструктури. Є невеличкі ями на дорозі чи тротуарах – все це в подальшому буде відновлене, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Олександр Ніколаєнко.

На сьогодні замінено 390 метрів трубопроводу, триває підготовка наступної ділянки протяжністю 200 метрів. Повний обсяг запланованих у межах першого етапу робіт завершать до кінця року. Другий етап із реконструкцією наступних 500 метрів реалізують у 2021 році.

- На проведення першого етапу робіт було виділено 13 мільйонів гривень. Депутатський корпус, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк розуміють, наскільки важлива ця артерія для мешканців Вознесенівського району, адже саме вона допомагає забезпечити водою майже 100 тисяч запоріжців. Як бачимо, роботи виконуються якісно, відповідно до запланованих термінів. Сподіваємось, що наступного року так само успішно зможемо реалізувати другий етап реконструкції, - наголосив депутат Запорізької міської ради Михайло Прасол.