Володимир Буряк розповів, навіщо Запоріжжю потрібні великі автобуси

27.09.2017 16:45

Сьогодні проходить двадцять перша сесія Запорізької міської ради. На порядку денному близько шістдесяти питань, що стосуються різних сфер життєдіяльності міста - житлово-комунального господарства, розвитку міської інфраструктури, роботи громадського транспорту, освіти, охорони здоров'я і так далі.

Внесено зміни в програму забезпечення належної та безперебійної роботи комунального підприємства «Запоріжелектротранс». Вона включає в себе і оновлення рухомого складу «Запоріжелектротрансу» за рахунок придбання автобусів великої місткості на умовах фінансового лізингу. Сьогоднішнє коригування передбачає збільшення фінансування на реалізацію програми в 2018-2020 роках. Зміни до бюджету поточного року не вносяться.

У перерві сесії міський голова Володимир Буряк на прохання журналістів прокоментував прийняття цього рішення.

- Це новий для нас варіант вирішення питання з вивезенням пасажирів зі спальних мікрорайонів міста - Бородінського, Осипенківського, Хортицького, Шевченківського. Придбання автобусів великої місткості на умовах фінансового лізингу дозволить нам вже в цьому році почати вирішувати цю проблему. В результаті Запоріжжя зробить ще один крок у розвитку громадського транспорту, оновлення рухомого складу, - сказав міський голова Володимир Буряк.

Відзначимо, оновлення рухомого складу громадського транспорту в Запоріжжі проводиться за рахунок різних джерел. Реалізується програма «Запорізький трамвай». Перший з зібраних в нашому місті трамваїв вже вийшов на лінію. В цьому році буде зібрано ще три трамваї, в планах на наступний рік - п'ять трамвайних вагонів. Також проводиться капітальний ремонт трамваїв і тролейбусів. Однак місту потрібні і автобуси великої місткості для заміни маршруток.

Міська влада також розраховує в 2018 році закупити 55 автобусів великої місткості та 10 електробусів в рамках проекту «Міський громадський транспорт України», який Україна реалізує спільно з Європейським інвестиційним банком. Запоріжжя бере участь в програмі. Міністерство фінансів України визнало за можливе надання «Запоріжелектротрансу» кредиту Європейського інвестиційного банку для придбання автобусів і електробусів.