Запоріжців запрошують відвідати фестиваль для всієї сім'ї

23.09.2020 16:50

Цієї неділі, 27 вересня, у міському Палаці дитячої та юнацької творчості відбудеться фестиваль «Здорова родина». Початок о 10.00. Організатори анонсували насичену програму. Всіх учасників заохочуватимуть до зміцнення здоров’я та проходження регулярних профілактичних оглядів.

Захід такого формату в обласному центрі пройде вперше. До участі запрошуються вагітні жінки, жінки з дітьми та чоловіки.

Загалом на території міського Палацу дитячої та юнацької творчості буде організована робота кількох локацій, де проходитимуть майстер-класи та лекції від провідних запорізьких лікарів: гінекологів, психологів, андрологів та ін.

- Ми запросили висококваліфікованих спеціалістів нашого міста, які розкажуть, де можна проходити профілактичні огляди, як часто і що робити у випадку виявлення хвороби, - зазначила організаторка фестивалю, акушер-гінеколог департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Анна Головко.

Також співорганізатори фестивалю – активісти БФ «Сподівання» - нададуть можливість всім охочим пройти безоплатне експрес-тестування на ВІЛ та гепатит С. Результат можна буде отримати вже за 15 хвилин.

- Мета фестивалю – розповісти людям якомога більше про важливість збереження здоров’я. Хворобу краще попередити, ніж лікувати. Всі учасники зможуть поспілкуватися з фахівцями, а у випадку виявлення якоїсь проблеми розумітимуть, що слід звернутися до лікаря за кваліфікованою допомогою, -розповіла старша соцпрацівниця БФ «Сподівання», співорганізаторка фестивалю «Здорова родина» Олена Макайя.

Захід пройде з дотриманням всіх протиепідемічних вимог, запроваджених з метою стримування поширення коронавірусу. Це обов’язковий температурний скринінг, масковий режим та соціальне дистанціонування. Також будуть організовані місця для оброки рук антисептиком. Дозволена кількість відвідувачів майстер-класів та занять у групах – не більше 10 осіб.