У Запоріжжі ремонтують дороги приватного сектора

24.09.2020 12:25

В обласному центрі активізувались роботи з ремонту доріг. Так, в Олександріському районі розпочалося облаштування провулку Світлового – відновлення дорожнього полотна шляхом відсипки щебенем. Виконує роботи компанія-підрядник, обрана за підсумками тендеру.

Дорожнє покриття провулку Світлового не ремонтувалося протягом тривалого часу, крім того, було пошкоджене через ремонт водогону. Для зручності пересування місцевих жителів та проїзду автомобілів було вирішено здійснити відсипку щебенем з ретельним утрамбуванням.

- Цьогоріч на проведення робіт з відсипки було виділено 790 тисяч гривень. У такий спосіб планується облаштувати провулки Світловий, Низовий та Академіка Амосова. Погода сприяє проведенню робіт. До того ж, багато доріг, які ми відремонтували в такий спосіб, показують хорошу якість, - розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Підрядники задіяли 5 одиниць техніки та бригаду працівників у складі 8 осіб. Спочатку прибирають всі горби та ями на дорозі, далі за допомогою катка ущільнюють поверхню грунту й заповнюють шлакобетоном з щебеню, піску та відсіву.

Складність робіт полягає в тому, що провулок знаходиться під кутом нахилу й під час опадів тала, дощова вода опускається з вулиці Української вниз й затікає на подвір’я жителів приватного сектору. Тож, крім укріплення дорожнього полотна планується виконати й облаштування захисних бар’єрів, які сприятимуть розподілу потоку води по вулиці.

Роботи планують завершити найближчим часом.