У Запоріжжі осучаснюють під’їзди житлових будинків

24.09.2020 17:47

Фахівці керуючої компанії «Місто для людей» продовжують виконувати роботи з оновлення та реконструкції будинків, які знаходяться в них на обслуговуванні та в управлінні. Також триває підготовка житлового фонду до осінньо-зимового періоду – в багатоповерхівках проводять поточні ремонти та заміну внутрішньобудинкових мереж.

Зокрема в будинку № 2 по вулиці Фортечній працівники компанії ремонтують вхідні групи шести під’їздів – це перший і другий поверхи. Робітники зачищають старе покриття, готують стіни для нанесення штукатурки, так званої «шуби».

- Цей будинок обслуговується за індивідуальним договором. Це дозволяє мешканцям планувати поточні ремонтні роботи, визначати їх пріоритетність. За графіком ми проводимо перевірку димовентиляційних каналів, дератизацію, дезінсекцію тощо. Нещодавно ми завершили ремонт покрівлі над шостим під’їздом. Крім цього, незабаром також виконаємо заміну вводу та ділянки трубопроводів холодного та гарячого водопостачання в першому під’їзді, бо там вони найбільш зношені. Зараз виконуємо ремонт вхідної групи під’їздів. Роботи плануємо завершити впродовж двох тижнів, - розповіла прессекретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

Комунальники вже зачистили від старого покриття три під’їзди, зараз працюють в четвертому. На черзі – ще два. Як розповів робітник Олексій Богунов, для того, аби повністю завершити роботу в одному під’їзді, необхідно три дні. Спочатку знімають стару фарбу, потім стіни ґрунтують, і лише після цього під тиском наносять шар штукатурки. Після висихання стіни знову фарбують. Роботи в усіх 6 під’їздах мають завершити за два тижні.