У Запоріжжі триває заміна старого водогону

24.09.2020 17:04

У Південному мікрорайоні працівники КП «Водоканал» прокладають новий водогін методом санації, або як він ще зветься «труба в трубі». Нова пластикова труба діаметром 400 мм замінить стару сталеву на шляху від Набережної магістралі й вздовж вулиці 40 років Перемоги.

Цей водогін є однією з головних артерій цілодобового водопостачання жителів Південного мікрорайону. Стару трубу діаметром 500 мм тут проклали ще в 1987 році. Термін її придатності збіг, тож траплялися часті пориви. Аби не допустити більше виникнення масштабних аварій та відключення абонентів від холодного водопостачання, фахівці КП «Водоканал» минулоріч розробили проєкт і почали поетапну заміну цієї ділянки трубопроводу.

- Торік ми звернулися до депутатів міськради, міського голови й нам пішли назустріч, адже питна вода – пріоритет №1. Були виділені кошти на матеріали, а також на труби діаметром 400 мм. Минулоріч ми придбали частину необхідного на суму 1 млн грн з бюджету, цього року - на 1 млн 200 тис. грн. Ці роботи мають для нас першочергове значення. Таким чином жителі цієї частини Південного мікрорайону будуть забезпечені стабільним водопостачанням, – зазначив генеральний директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров.

Торік вдалося оновити 500 м водогону, цього року силами підприємства запланували замінити ще 420 м.

Прокладають труби методом санації, що дозволяє проводити роботи з мінімальним розриттям. У стару трубу затягують нову пластикову, але меншого діаметру (400 мм). Паралельно працівники КП «Водоканал» роблять нові врізки, замінюють пожежні гідранти та запірну арматуру.

На час ремонту всіх абонентів перепідключили до іншого водогону. Повністю впоратися комунальники налаштовані за місяць.