Запорізька ДЮСШ №10 отримала новий інвентар

25.09.2020 10:30

У Запоріжжі п'ятий рік діє програма матеріально-технічного переоснащення спортивних шкіл. Так, ці позашкільні заклади за кошти міста мають можливість поступово замінювати старе спортивне обладнання на сучасне. Чергову партію обладнання та інвентарю отримав спортклуб "Оріон" ДЮСШ №10.

Дитяча юнацька спортивна школа №10 навчає дітей по 4 напрямках: легка атлетика, спортивна аеробіка, ушу і волейбол. У школі займається 535 вихованців, з ними працюють 27 тренерів-викладачів.

За час роботи ДЮСШ тут підготовлено 5 Майстрів спорту України міжнародного класу, 8 майстрів спорту, 24 кандидати в майстри спорту. До складу збірних команд України з ушу та зі спортивної аеробіки входять 24 вихованця. Неодноразово юні спортсмени школи ставали чемпіонами України, Європи та світу.

Щоб досягати подальших перемог, школі необхідно було нове спортивне обладнання. Адже з 1992 року і протягом десятків років тут нічого не оновлювалося.

В рамках міської програми матеріально-технічного переоснащення, в школі поступово з'являється новий інвентар. Цього разу для учнів і тренерів закупили 2 сучасних спортивних батути, набивні м'ячі для волейболу, 84 одиниці покриття для відпрацювання прийомів - «Хвіст ластівки», а також гантелі, грифи і штанги.

- Ми дуже раді, що в останні кілька років міська влада приділяє особливу увагу дитячим спортивним школам. Це дуже важливо - оновлювати спортивний інвентар, адже прогрес не стоїть на місці, з'являється нове сучасне обладнання, яке допомагає учням відточити майстерність, досягти більшого. Надалі плануємо оновити тренажери, докупити невеликий спортивний інвентар. Думаю, за підтримки міської влади нам вдасться і це, - розповів директор ДЮСШ №10 Євген Шульга.

Новий інвентар презентували в урочистій атмосфері. Запросили вихованців школи та представників міської влади.

- Перш за все, хочу сказати спасибі кожному з вас, діти. Дякую за ваш вибір, за працю, яку ви щодня вкладаєте в спорт. Ви - наше майбутнє, тому ми намагаємося по максимуму вкласти в вас зараз. В рамках міської програми нам вже вдалося трохи поліпшити ваші умови перебування в спортивній школі. Однак попереду ще багато завдань. Ми налаштовані рішуче - будемо і надалі розвивати дитячі спортивні школи Запоріжжя, - розповів директор департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради Павло Бланк.