Запоріжці звернуться за підтримкою до Кабінету Міністрів України

27.09.2017 17:25

Сьогодні на сесії Запорізької міської ради планується прийняти звернення до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням зробити все можливе для того, щоб не допустити обмеження польотів в Міжнародному аеропорту «Запоріжжя».

- Поки існує лише проект бюлетеня, який носить рекомендаційний характер. Однак вихід цього документа може негативно відбитися на співпраці запорізького аеропорту з міжнародними авіакомпаніями. У цій ситуації ми не маємо права стояти осторонь, зобов'язані задіяти всі механізми впливу на ситуацію, що склалася. Свою зацікавленість у якнайшвидшому вирішенні проблеми ми висловимо в зверненні, яке, впевнений, підтримають всі депутати міської ради, - зазначив міський голова Володимир Буряк.

У зверненні наголошується, що Запоріжжя вже отримало дозвіл Кабінету Міністрів України на початок будівництва сучасного пасажирського терміналу. Проект був підтриманий Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Ухвалення рішення про обмеження польотів поставить під загрозу плани подальшого розвитку запорізького аеропорту, реалізацію відповідної міської програми, в яку вже вкладені значні кошти.

Раніше міський голова Володимир Буряк обговорив цю проблему з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та віце-прем'єром Володимиром Кістіоном, які тримають на контролі питання будівництва пасажирського терміналу в нашому аеропорту. Вони запевнили, що будуть надавати всебічну підтримку Запоріжжю у розвитку аеропорту, в тому числі і у вирішенні цього проблемного питання.

- Сьогодні ситуація з можливим обмеженням польотів розглядається на найвищому рівні. Вже є доручення Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана підготувати обгрунтовану пропозицію щодо забезпечення польотів в аеропорти Запоріжжя, Дніпра і Харкова. Упевнений, що проблема буде вирішена, - зазначив Володимир Буряк.

Нагадаємо, Державіаслужба України отримала проект бюлетеня Європейського агентства безпеки польотів (EASA), в якому прописані застереження щодо безпеки польотів у східну частину України. Пропонується обмежити авіаційний рух на сході країни. Це може торкнутися аеропортів Дніпра, Запоріжжя та Харкова. Консультації і переговори з цього питання тривають.