У Запоріжжі підбили підсумки дитячого конкурсу малюнків

28.09.2020 15:53

Серед запорізьких школярів пройшов творчий конкурс малюнків, присвячений культурі поводження з тваринами. Загалом для участі було подано 111 робіт. Сьогодні, 28 вересня, у палаці культури «Титан» організатори підбили підсумки. У фойє розгорнули справжню арт-виставку - для залучення глядачів до споглядання, а також полегшення роботи членів журі й процесу оцінювання.

Зазначимо, вже 10 років поспіль у Запоріжжі реалізується дитячий проєкт «Світ без жорстокості», спрямований на виховання гуманного ставлення до тварин та формування еколого-етичної свідомості у дітей. У межах проєкту був організований дитячий конкурс малюнків, який стартував 1 вересня. Захід пройшов за підтримки департаменту культури і туризму Запорізької міської ради.

До участі у конкурсі долучилися учні віком від 6 до 17 років трьох запорізьких навчальних закладів: ЗНВК № 41 (Вознесенівський район), гімназії № 85 (Заводський район) та гімназії № 45 (Хортицький район). Змагалися в двох номінаціях: «Мій чотирилапий друг» та «Світ без жорстокості».

Організатори вирішили не розподіляти переможців за призовими місцями, натомість за старання та докладені зусилля заохотити безоплатними квитками на екскурсії від партнерів заходу, зокрема – музею ретро-автомобілів «Фаетон», ВД «Кераміст», Запорізького ботанічного саду та ін.

- Члени журі відібрали 20 робіт для аукціону, який відбудеться 2 жовтня. Виручені кошти будуть спрямовані на допомогу безхатнім чотирилапим - на лікування у ветеринарних клініках та на стерилізацію. Також експертна рада відбере 30 робіт для друку календаря на 2021 рік, сторінки якого прикрасять дитячі малюнки. Всі учасники автори робіт такі календарі отримають у подарунок, - розповіла організаторка конкурсу дитячих малюнків, керівниця дитячого проєкту «Світ без жорстокості» Ірина Ніхотіна.