У запорізьких парках перевіряють виконання заходів із ліквідації амброзії

28.09.2020 17:13

Сьогодні, 28 вересня, комісія в складі представників ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області, управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради та громадських організацій під керівництвом радника міського голови Валерія Еделєва в ході рейду перевірила результати виконання робіт із ліквідації карантинних рослин у запорізьких парках.

Зокрема рейд був проведений у парках, які перебувають на балансі КП «Титан» - Парку Перемоги, Парку Енергетиків та Парку Металургів. Позитивні результати роботи підприємства учасники рейду відзначили вже на першій точці.

- Я завжди дуже уважно перевіряю результати роботи, але тут – жодних зауважень. Важливо тепер закріпити результат на територіях, де амброзію подолано, - зазначив громадський активіст Микола Ралик.

Вже наступного четверга комісія відвідає парк «Дубовий гай», а також здійснить вибіркові рейди по запорізьких закладах освіти та охорони здоров’я.

- За результатам перевірок будуть підготовлені відповідні звіти, які ми розглянемо на засіданні міської робочої групи з координації робіт зі знищення карантинних рослин. Відзначимо підприємства, які гідно виконали свою роботу, відповідно, й порушники будуть покарані, - наголосив радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.

Зазначимо, роботи зі знищення карантинних рослин триватимуть ще протягом усього жовтня. Ліквідовувати амброзію будуть в усіх районах міста, традиційно за допомогою трьох способів – механічного, хімічного та фітоценотичного.