Міський голова Володимир Буряк провів нараду з питань підготовки до опалювального сезону

28.09.2020 17:30

Стан підготовки до старту нового опалювального сезону. Рівень готовності теплових мереж, житлових будинків, об’єктів соціально-культурної сфери. Ці та інші питання обговорили сьогодні під час наради, яку провів міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі зберігається досить тепла погода. Однак наближається старт опалювального сезону. Нагадаємо, він повинен розпочатися, коли середньодобова температура атмосферного повітря протягом 3 діб буде не вище +8 градусів. Сьогодні міський голова Володимир Буряк зібрав керівників профільних департаментів, управлінь, комунальних підприємств, керуючих компаній, від яких залежить безперебійний та своєчасний початок опалювального сезону. Всі відповідальні служби мають бути готовими до включення опалення. У першу чергу тепло мають подати до дитячих садків, пологових будинків, лікарень, шкіл.

- Є різні точки зору. Одні казатимуть, що через економію не потрібно включати опалення рано. Іншим буде холодно. Наше ж завдання розпочати опалювальний сезон у відповідності з затвердженими нормами. Зробити це згідно з технологією, але максимально швидко. Це важливо, щоб не допустити збільшення кількості простудних захворювань, - наголосив Володимир Буряк.

Учасники наради доповіли про виконану роботу під час підготовки до опалювального сезону. Доповідачі наголошували, що підготовка розпочалася зразу ж після завершення минулого опалювального сезону. Концерн «Міські теплові мережі» підготував котельні, виконав значний обсяг робіт з заміни, ремонту мереж теплопостачання та гарячого водопостачання.

Головною темою обговорення стала готовність житлових будинків до початку опалювального сезону. Про це доповіли представники керуючих компаній. Зокрема «Місто для людей», «Мрія», «Запоріжремсервіс», «Наше місто» та низки інших. Окреме питання – ситуація у будинках ОСББ та ЖБК. На даний момент останні не поспішають подавати інформацію про готовність до опалювального сезону. Краща ситуація у керуючих компаній, у тому числі й у невеликих.

Представник керуючою компанії «Місто для людей» Сергій Тритенко зокрема наголосив, що у понад 500 житлових будинках внутрішньобудинкові системи опалення вже заповнені. Продовжується підписання паспортів готовності багатоповерхівок.

- Для мене сьогодні важливі не ваші заяви про те, скільки актів готовності будинків підписано. Головне, щоб у людей вчасно включили опалення, було тепло у квартирах. Зрозуміло, що будуть аварійні ситуації. Однак завдання перед всіма профільними службами стоїть таке – через тиждень після початку опалювального сезону тепло має бути у всіх будинках, - сказав Володимир Буряк.

Представник компанії «Місто для людей» запевнив, що запоріжці вчасно отримають тепло у квартирах. Цю позицію підтримали й інші представники керуючих компаній. Зараз завершуються деякі роботи, у першу чергу оформлення документів, однак все це буде зроблено протягом двох тижнів.