За тиждень у Запоріжжі після реконструкції відкриють сквер Піонерів

29.09.2020 13:15

Вже за тиждень запоріжці зможуть прогулятися ще одним реконструйованим сквером, який традиційно називають сквером Піонерів. Тут завершують встановлення відновленої скульптурної композиції, яка завжди була символом цього скверу. Після цього підрядники проведуть прибирання, вивезуть свої інструменти та обладнання, демонтують огорожу. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив виконання робіт.

У Запоріжжі продовжується благоустрій зон відпочинку. Низку проєктів було реалізовано у різних районах Запоріжжя. Правобережний пляж у Дніпровському районі, перша черга реконструкції скверу 30-річчя визволення України у Заводському районі, проспект Маяковського у Вознесенівському районі, сквер Театральний в Олександрівському районі. Це лише деякі приклади. Зокрема цього року було відремонтовано ділянку пішохідної зони на проспекті Металургів у Дніпровському районі, завершується перша черга реконструкції пляжної зони на вул. Лейтенанта Шмідта у Заводському районі.

Ще один знаковий об’єкт для Запоріжжя – сквер біля зупинки транспорту "Вул. Базарна" в Олександрівському районі. Запоріжці називають його сквером Піонерів. Роботи тут стартували у грудні 2019 року і зараз фактично завершені. Тут облаштували доріжки, встановили освітлення, лавки та урни, виконали роботи з озеленення. Побудували тут і систему поливу. Поряд облаштували паркувальні "кишені".

Зараз підрядники встановлюють фігурки скульптурної композиції. Їх вже виготовили. Одну скульптурну пару встановили у верхній частині на минулому тижні. Тепер встановлюють п’ять пар фігур у нижній частині композиції. Після цього підрядникам буде потрібнен час на прибирання, вивезення обладнання та інструментів, демонтаж огорожі. Вже наступного тижня сквер буде готовий прийняти відвідувачів.

- Фактично роботи виконано за 9 місяців. Залишилося встановити скульптури у нижній частині композиції. Буде демонтовано огорожу і люди зможуть тут гуляти. Багато що зроблено. Зокрема з озеленення. Є система поливу, водовідведення. Це буде гарне місце для відпочинку. Ще одна окраса Запоріжжя, - сказав Володимир Буряк.

Нагадаємо, окрім оновленої скульптури, сквер Піонерів тепер отримає ще одну «родзинку». Під час робіт була виявлена археологічна знахідка. Це сходи до лавки Нижнього Гостинного ряду Торгових рядів, що знаходився по вул. Поштовій. Знахідка датується 1873 роком. Над нею вже встановили спеціальне захисне скло. Кожен бажаючий зможе побачити цю пам’ятку Старого Олександрівська.

- Виконується встановлення камер відеоспостереження у рамках програми «Безпечне місто». Однак хотілося, щоб запоріжці відповідально ставилися до зробленого. Адже реконструкція виконувалася за кошти бюджету міста, тобто запорізької громади, - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк зупинився на планах на майбутні роки. Наголосив, що передбачено продовження реалізації низки проєктів, інші роботи. Благоустрій території біля Правобережного пляжу та парку Енергетиків, реконструкція Міського палацу дитячої та юнацької творчості, продовження робіт на площі Запорізькій, у парку Гагаріна, сквері Ювілейному, наступна черга реконструкції скверу 30-річчя визволення України та інше.