У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв Бабиного Яру

29.09.2020 16:25

29 вересня, в День пам’яті жертв Бабиного Яру, представники Комунарської районної адміністрації та місцеві мешканці відвідали меморіал на вулиці Очаківській.

Меморіал «Братська могила жертвам фашизму» по вулиці Очаківській - місце, де за 2 роки окупації нашого міста з жовтня 1941 року по жовтень 1943 року було розстріляно 36 тисяч мешканців Запоріжжя. Більше 20 тисяч з них були євреями - практично усе єврейське населення Запоріжжя, що не встигло евакуюватися.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять людей, загиблих під час цих кривавих подій,  та поклали квіти до меморіалу.

- Пам'ять про трагедію Бабиного Яру вшановується в Запоріжжі, і це є свідченням того, що в колективній пам’яті запоріжців такі скорботні події не мають строку давності – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братських могилах часів Другої світової війни, - зазначив заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району Володимир Кузьменко.