У Запоріжжі відзначили переможців конкурсу «Кращий опікун року»

30.09.2020 10:50

Святковий гала-концерт та церемонія нагородження пройшли 29 вересня на сцені міського Палацу дитячої та юнацької творчості напередодні Дня усиновлення, що відзначається 30 вересня. Всього до участі в конкурсі долучилася 41 родина.

Цьогоріч захід пройшов вже вп’яте. Переможців журі визначило таким чином: у номінації «Родина талантів» третє місце посіла сім’я Олександра Кононова, друге – Світлани Молчанової, перше місце – у Людмили Бондаренко.

У номінації «Креативна родина» третє місце виборола опікунська сім’я Ірини Лавро, друге – Лади Притули, перше місце – родина Наталії Циганенко.

У номінації «Спортивна сім’я» третє місце посіла родина Ольги Івукової, друге місце – Юлії Карпенко, а перемогу здобула родина Оксани Дурягіної.

Усі переможці, призери та лауреати конкурсу отримали в нагороду відзнаки виконавчого комітету міськради – грамоти і подяки, а також цінні подарунки – побутову техніку. Цього року організатори підготували окремі призи й для дітей – мобільні телефони, планшети та фітнес-трекери.

- Головна мета цього конкурсу – соціалізація, адже стати опікунами частіш за все спонукає якась біда в родині. Є рідні – це добре, а є й чужі люди, які сьогодні просто опинилися поряд. Це, можливо, сусіди, або просто знайомі, хтось зі школи знає цю дитину і взяв її на виховання. Тому хочеться, щоб вони розкривали себе і свої таланти, - зазначила начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша.

Головна інтрига – Гран-прі. З 16 по 24 вересня тривало голосування на сторінці служби у справах дітей у Фейсбуці. За перемогу змагалися 38 родин. Приз і звання «Народний опікун» дісталися Ладі Притулі. Жінка розповіла, що в її родині виховується 7-річна Елеонора. Участь у конкурсі «Кращий опікун року» разом беруть вже не вперше. Цього разу підготували відеовізитівку, яка назбирала 507 вподобайок, 117 позитивних коментарів, 77 поширень та більш ніж 4000 переглядів.

- Моя допомога незначна, вся завдяки Елеонорі. Вона надзвичайно талановита дівчинка. Перший клас закінчила на відмінно, стала переможницею олімпіади з англійської мови, чемпіонкою України з сучасних танців. Моє завдання – її правильно скерувати. Тож зроблю все можливе, аби її життя склалося якомога краще, - додала Лада Притула.

Захід профінансовано за рахунок місцевого бюджету. Соціальними партнерами конкурсу стали благодійні фонди, розвиваючі та освітні дитячі центри, громадські організації Запоріжжя.

До урочистої церемонії нагородження приєднався заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- За дорученням міського голови Володимира Буряка в нас реалізується програма «Діти Запоріжжя», в яку закладена не тільки фінансова підтримка – виділяються кошти на придбання житла, допомогу зборів дітей до 1 вересня та багато іншого. Є й такі конкурси як «Кращий опікун року». Я спілкуюся з цими сім’ями і вони дуже радіють нагоді прийти разом з дітьми потанцювати, пограти, обмірковувати творчі конкурси й виступити на великій сцені. Я впевнений, що це додає відчуття сімейної згуртованості тим людям, які прийняли діток як рідних і виховують їх в атмосфері затишку і любові, - зазначив Анатолій Пустоваров.