Володимир Буряк розповів про плани будівництва футбольного манежу у Запоріжжі

30.09.2020 10:13

Кілька років тому дитяча футбольна школа «Металург», яка належала приватному власнику, опинилася під загрозою зникнення. Міський голова Володимир Буряк прийняв рішення зберегти школу. Ідею підтримали депутати міської ради. У результаті в Запоріжжі створили комунальну дитячо-юнацьку футбольну школу «Металург», яку фінансує бюджет міста.

Школу вдалося не лише зберегти, продовжується реалізація програми її розвитку. Реконструювали 4 футбольних поля, в планах – реконструкція п’ятого. Відкрили 14 філіалів школи в різних районах міста, виконано реконструкцію дев’яти футбольних майданчиків, відкрито відділення жіночого футболу. На базі ДЮСШ «Металург» проводяться фінали чемпіонату України ДЮФЛУ. Цього року місто викупило у приватного власника майно колишньої приватної школи.

Активно оновлюється спортивне обладнання та інвентар школи «Металург». Регулярно здійснюється закупівля м’ячів, спортивної форми. Чергову партію спортивного інвентарю вихованці футбольної школи отримали у вівторок, 29 вересня. З цією подією вихованців та колектив школи привітав міський голова Володимир Буряк. Захід відбувся на території бази ДЮСШ «Металург» на вул. 12 Квітня. Зазначимо, загалом за останні роки для дитячої футбольної школи придбали обладнання, інвентар, спортивну форму на суму близько 8 мільйонів гривень.

- Всі ви маєте можливість займатися на цих футбольних полях. Полях легендарної футбольної школи «Металург», яка дала українському футболу багатьох видатних гравців як збірної України, так і провідних футбольних клубів нашої країни, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова повідомив про плани подальшого розвитку ДЮСШ «Металург». Зокрема наступного року планується виконати ремонт будівлі школи по вул. 12 Квітня. У планах будівництво критого футбольного манежу, а також реконструкція футбольного залу для занять у зимовий час. Манеж планується збудувати на території футбольної школи. Роботи можуть розпочатися вже наступного року.

Наголосимо, зараз у міській футбольній школі «Металург» займається півтори тисячі дітей різних вікових категорій. Це у кілька разів більше, ніж колись у приватній школі.

- Головне завдання створити належні умови для занять футболом наших юних спортсменів. Впевнений, що для цього потрібен і футбольний манеж, який ми плануємо збудувати. Щоб діти мали можливість займатися своїм улюбленим видом спорту. Зрозуміло, що не всі з них стануть видатними спортсменами, але я впевнений, що попереду у запорізького футболу прекрасне майбутнє, - підкреслив Володимир Буряк.

Нагадаємо, у Запоріжжі багато уваги приділяється розвитку дитячо-юнацького спорту. Місто фінансує 20 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Одна з них «Металург». Продовжується оновлення спортивного обладнання. Загалом діти мають можливість займатися у міських спортивних школах десятками видами спорту.