Володимир Буряк окреслив головні питання сьогоднішньої сесії

30.09.2020 10:40

Сьогодні відбудеться 53-тя сесія Запорізької міської ради. На своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк зупинився на низці головних питань сесії. Зокрема виділення коштів на виплату заробітної плати медикам, вчителям, початок процедури закупівлі 12 європейських трамваїв та інше. Зазначимо, сесія пройде з дотриманням карантинних обмежень.

Міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» повідомив про питання, які планується розглянути під час 53-ї сесії міської ради:

Сьогодні збираємося на засідання сесії міської ради. На порядку денному – низка важливих питань. Зупинюся на деяких із них.

1. 50 млн грн маємо виділити на зарплати медикам і педагогам. Державну субвенцію, як завжди, місто отримало не в повному обсязі. Але ми не можемо допустити того, щоб працівники соцсфери залишилися без зарплат, тому прийняли непросте рішення скоротити низку статей витрат бюджету міста, проте віднайти необхідні кошти на зарплати людям, які, до того ж, на роботі щодня ризикують своїм здоров’ям та життям.

Ще одна неприємна новина – суттєве зрізання коштів з Надзвичайної кредитної програми, за якою держава фінансувала декілька великих проєктів у Запоріжжі. Зокрема, реконструкцію згорілої 53-ї школи, а також Малої гуманітарної академії та Палацу дитячої та юнацької творчості. Загалом ми позбавлені 21 млн. грн. Але проєкти розпочаті, тож надалі маємо відшукувати кошти на їх продовження з місцевого бюджету.

2. Щодо питання екології в місті. В мене вже була зустріч з представниками промислових підприємств. Наступного тижня я знову їх збираю та вони мають надати ефективні пропозиції щодо зменшення викидів на наступні 5 років.

На цю сесію управління екології підготувало звернення від міської ради до міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, а також облдержадміністрації з вимогою щодо регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря згідно з нормами законодавства. Адже саме на рівні держави надаються дозволи на викиди підприємствам І групи, а ОДА – підприємствам ІІ групи. Але як міському голові мені принципово важливе покращення екологічної ситуації в місті, тому ми стукатимемо в усі двері та такі доб’ємося того, щоб підприємства виконували закон, щоб фільтри працювали так, як треба. І щоб як результат люди відчули покращення стану повітря.

3. За моїм дорученням виноситься питання про розробку проєктно-кошторисної документації для подальшого встановлення так званих «розумних світлофорів», які мають автоматизовану систему керування дорожнім рухом. Вони будуть обладнані на вул. Каховській, Вінтера та Гребельній, де постійно виникають затори.

4. У планах на наступний рік – придбання ще 12 європейських трамваїв. Сьогодні маємо передбачити кошти на початок процедури їх закупівлі.

Закликаю депутатів не використовувати засідання сесії як майданчик для політичного піару напередодні місцевих виборів, а показувати запоріжцям свою принципову позицію роботою та голосуванням за ті чи інші питання.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом сесії традиційно можна в онлаи?н-режимі на телеканалі Z.