В Олександрівському районі встановили нові урни для сміття

02.10.2020 12:40

У сквері Студентському з’явилися 7 нових металевих смітників. Загалом в Олександрівському районі таких мають встановити 30. Облагородженню території та наведенню ладу посприяв соціально відповідальний бізнес.

Сквер Студентський – улюблене місце відпочинку містян. Тут, зокрема, прогулюються мами з маленькими дітьми й візочками та літні люди. Аби відпочинок був комфортнішим, у сквері ще три роки тому провели роботи з благоустрою: висадили дерева, встановили лавки для сидіння, ігровий дитячий майданчик, а цього разу - нові урни для сміття. Вони відрізняються від «попередників», адже виготовлені з суцільного листа металу й пофарбовані в зелений колір, що відповідає загальній стилістиці скверу. 

- Компанія, яка спеціалізується на виготовленні металоконструкцій, запропонувала в районі безоплатно встановити 30 урн. Ми визначили локації. Вже замінили смітники вздовж Набережної магістралі, мають замінити ще на вул. Українській, - зазначив голова Олександрівскої районної адміністрації Валерій Мостовий.

Як розповів Валерій Мостовий, смітники потребують заміни кожні 3-5 років. Старі урни вкрилися іржею й зіпсувалися через тривалу експлуатацію, а також часті підпали зібраного в них сміття.

Крім того, районна адміністрація співпрацює з Запорізьким електровозоремонтним заводом. Спільними зусиллями відновили вуличне освітлення на двох опорах при вході до скверу. Також запланували провести толоку в середині жовтня, аби відремонтувати прилеглу до сходів підпірну стінку та пошкоджені лавки, а також висадити додаткові зелені насадження.