У Запоріжжі збудували нову медичну амбулаторію

02.10.2020 13:15

Нова медична амбулаторія у Хортицькому районі, яка розташована за адресою вул. Дорошенка, 3, буде обслуговувати понад 25 тисяч запоріжців. Будівельні роботи вже завершені. Зараз триває оформлення необхідної документації. Після завершення всіх процедур амбулаторія запрацює. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив виконані роботи.

Кілька років у Запоріжжі успішно реалізується міська програма розвитку первинної медицини. На її впровадження з бюджету міста було виділено сотні мільйонів гривень. Доплати медичним працівникам, придбання медичного обладнання та санітарного транспорту. Важливий напрямок – реконструкція, капітальний ремонт медичних амбулаторій, адже завдяки цьому забезпечуються належні умови як для пацієнтів, так і для медиків.

За останні кілька років у Запоріжжі відновили низку відокремлених медичних амбулаторій у різних районах міста - Шевченківському, Комунарському, Дніпровському. Зокрема по вул. Брюллова, 6, вул. Автозаводській, 8б, вул. Карпенка-Карого, 7, вул. Новокузнецькій, 20а, вулицях Ладозькій та Істоміна. Тепер настала черга Хортицького району. Тут завершили будівельні роботи у прибудові будинку по вул. Дорошенка, 3, створивши нову медичну амбулаторію. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів на об’єкті виїзну нараду.

- Це перший випадок за багато років, коли у Запоріжжі не реконструюють діючу амбулаторію, а фактично збудували нову. Раніше тут медичної амбулаторії не було. Запоріжці були вимушені їздити досить далеко для отримання медичних послуг. Вдалося знайти необхідне приміщення, реконструювати його. На сьогодні будівельні роботи завершені, триває підписання необхідних документів, - сказав Володимир Буряк.

Після підписання документів амбулаторія зможе вже у жовтні розпочати роботу. Медики вже почали готуватися до цього, прибирають та розставляють меблі. Тут передбачені кабінети сімейних лікарів, педіатра. Є кабінет для щеплень, лабораторія для приймання аналізів. Працюватиме тут і денний стаціонар, розрахований на 7 місць.

За словами медиків, амбулаторія буде укомплектована персоналом. Також придбане необхідне обладнання для медичних працівників, меблі. Це буде фактично нове приміщення, з заміненими комунікаціями, комфортне для медиків та відвідувачів.

- Важливо, що вдалося вирішити питання, яке існувало багато років. Створено нову амбулаторію у Хортицькому районі, яка обслуговуватиме понад 25 тисяч запоріжців. Серед них як дорослі, так і діти. Вона запрацює після підписання всіх документів. У планах на наступний рік реконструкція ще кількох міських медичних амбулаторій, - наголосив Володимир Буряк.