«Черговий по місту» розповів про актуальні питання та рішення міської влади

02.10.2020 15:34

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 1 жовтня гість студії, перший заступник міського голови Сергій Мішок, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили по телефону прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією цієї програми спочатку «черговий» розповів, чим жило місто цього тижня.

- Незважаючи на теплий вересень, холодна осінь вже на порозі. Міський голова доручив відповідним службам підготуватися до опалювального сезону. Мова йде про ретельну перевірку систем теплопостачання, щоб мінімалізувати аварійні ситуації під час подачі теплоносія, - розповів Сергій Мішок.

Гість програми коротко зупинився на актуальних подіях і перспективах. Зокрема в першій декаді жовтня буде реалізована програма встановлення приладів безконтактної оплати проїзду в комунальному громадському транспорті. Практично завершена реконструкція скверу Піонерів, де не лише облаштували зелену зону та встановили відновлену скульптурну композицію, а й зберегли розкопану спадщину Старого Олександрівська. Виконком прийняв рішення оголосити конкурс ескізних проєктів пам’ятника загиблим у АТО та ООС. До речі, до складу конкурсної комісії, окрім фахівців, увійдуть і самі учасники бойових дій на сході України.

Ведучий із гостем обговорили той факт, що Запоріжжя вже два тижні знаходиться в «жовтій» карантинній зоні. На жаль, коронавірус не відступає. Тому дуже важливо, щоб містяни дотримувалися маскового режиму, скоротили до мінімуму перебування в місцях скупчення людей. Треба розуміти, що ситуація може змінитися на гірше і дотримуватися всіх вимог та рекомендацій від міністерства охорони здоров’я та наших лікарів.

- У середу пройшла 53-тя сесія міськради, остання перед виборами до місцевих рад. Якщо говорити про попередні підсумки роботи міської влади, то очевидно, що в кожній галузі життєдіяльності міста є серйозний ривок вперед. Звісно, що роботи ще багато. І бажано не втрачати цього темпу змін. Стосовно нагальних справ, то за підсумками цієї сесії міськрада вирішила питання про забезпечення роботи виборчих комісій, про виплату з міського бюджету близько 50 мільйонів гривень на зарплату працівникам бюджетної сфери, про кошти «Запоріжелектротрансу» на початок процедури закупівлі ще 12 європейських трамваїв, про подальшу реконструкцію шляхопроводу на вул Карпенка-Карого і ще багато важливих питань, - зазначив Сергій Мішок.

Також перший заступник міського голови відповів на запитання містян, які вони ставили телефоном прямого ефіру і в соціальних мережах. Телеглядачів турбували проблеми благоустрою біля житлових будинків, санітарних умов роботи МАФів, транспортного забезпечення віддалених мікрорайонів, встановлення світлофорів на ділянках з пожвавленим рухом транспорту.