Запорізькі вчителі отримали премії міського голови

02.10.2020 16:25

Напередодні професійного свята у Запорізькій міській раді вітали педагогічних працівників. Кращі з них сьогодні отримали сертифікати премій міського голови. Це вчителі, вихованці яких перемагали на учнівських олімпіадах та конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, вчителі, які стали переможцями І та ІІ турів всеукраїнського конкурсу «Учитель року», працівники закладів дошкільної освіти і т.д. Зі святом та отриманням заслужених нагород вчителів привітав міський голова Володимир Буряк.

Першої неділі жовтня в Україні відзначають День працівників освіти, але всі традиційно його називають Днем учителя. Однак це професійне свято не лише вчителів шкіл, але й вихователів дитячих садків, викладачів інших навчальних закладів. Традиційно напередодні свята у Запоріжжі вітають вчителів. Урочистий захід сьогодні відбувся у великому залі Запорізької міської ради. Гостей свята привітав міський голова Володимир Буряк.

- У вас дійсно свято, яке ви заслужили своєю щоденною працею. Нехай головним результатом вашої роботи завжди будуть досягнення ваших вихованців. Бажаю завжди пишатися досягненнями своїх випускників, а вони нехай пам’ятають про вас, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що для нього професійне свято освітян завжди було особливим, адже мама багато років пропрацювала вчителем. Праця педагогів була та залишається складною та важливою. У тому числі й в умовах розповсюдження коронавірусу, коли вчителі змушені постійно шукати нові форми роботи, щоб діти отримували необхідні знання.

Понад 60 працівників освіти отримали сьогодні сертифікати премій міського голови. Нагадаємо, премії були призначені працівникам закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти міста Запоріжжя за високу результативність праці, педагогічним працівникам, які підготували переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, інтелектуальних конкурсів та змагань, що мають статус державних та міжнародних, переможців творчих конкурсів всеукраїнського та міжнародного рівнів, які досягли успіхів у розробці і впровадженні інноваційних технологій, створенні авторських програм і навчальних посібників, мають власний узагальнений педагогічний досвід чи успішно впроваджують перспективний педагогічний досвід.

Викладач ліцею «Логос» Олег Кайдаш, який також отримав сертифікат, зазначив, що висока оцінка роботи вчителів з боку міської влади, отримання таких премій стимулює роботу педагогічних працівників.

Привітали на святі і ветеранів, педагогів, які багато років віддали своїй професії.