Технічний парк КП "ЕЛУАШ" поповнить нова спецтехніка

27.09.2017 15:57

З 2016 року у обласному центрі ведеться планомірна робота по переоснащенню комунальних підприємств. Протягом ряду років спецтехніка не оновлювалася. Відпрацювавши свої ресурси, вона стала виходити з ладу. На даний час йде системна робота по оновленню парку комунальників для виконання робіт. Нова спецтехніка - асфальтоукладальник, фрези, самосвальная функціональна техніка - вже задіяна в ремонтах міських доріг. Також у 2017 році було придбано 15 нових машин для Муніципальної аварійної служби. Вони вже працюють, виїжджаючи на цілодобові аварійні виклики. Спецтехніка і необхідний інвентар закуповуються і для інших комунальних служб міста.

Сьогодні депутати міської ради підтримали проект рішення "Про внесення змін до Програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою Запоріжжя на 2017-2019 роки". Понад 3 млн 500 тис. грн. будуть спрямовані на придбання нової спецтехніки для КП "ЕЛУАШ". З них 3 млн 126 тис. грн.- кошти державної субвенції, 374 тис. грн. - місцевого бюджету.

У користуванні комунального підприємства з'явиться сучасна багатофункціональна поливомийна та підмітально-вакуумна машини. Техніка необхідна для більш ефективної роботи по експлуатації та ремонту міських магістралей, і їх санітарного прибирання.

Заступник міського голови Володимир Волобуєв проінформував про наявність спецтехніки та потреби для виконання дорожніх робіт на КП "ЕЛУАШ" у повному обсязі з урахуванням нормативів.

- На підприємстві налічується 158 одиниць спецтехніки, і обладнання до неї. На обслуговуванні підприємства перебуває близько 7 млн ??кв. м доріг, проте в ці обсяги робіт не були включені території приватного сектору та інші раніше не враховані. А це ще більше 5 млн кв. м. У зимовий період прибирання міста від снігу забезпечують 78 одиниць спецтехніки. За нормативами, наприклад, для розчищення не тільки проспекту Соборного після снігопаду необхідно близько 4 годин. З огляду на це, щоб повноцінно і в найкоротші терміни привести місто до ладу потрібно 280 одиниць спецтехніки. Потреба ще 200 одиниць. Збирання міських магістралей у всіх районах міста забезпечують у літній період 10 одиниць спецтехніки. З урахуванням нормативів потреба становить 20 одиниць. Також залишається проблема нестачі спецтехніки для прибирання тротуарів, - зазначив Володимир Волобуєв.

Сьогодні у рамках внесених в програму змін виділені додаткові 147,323 тис. грн. на заходи щодо поліпшення освітленості трьох пішохідних переходів. Сигнальні прилади будуть встановлені на пішохідних переходах по Набережній магістралі: на перехресті вул. Дніпровській та вул. Глиссерній, на перехресті з вулицею Запорізькою, в районі каскаду фонтанів Райдуга.