З початку року адресну соціальну допомогу отримали 12 тисяч запоріжців

06.10.2020 17:32

У Запоріжжі в рамках міської комплексної програми соціального захисту населення, яка фінансується за кошти бюджету міста, родини з дітьми, особи з інвалідністю, ветерани, учасники бойових дій антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, сім’ї загиблих військовослужбовців тощо отримують постійну підтримку. Зокрема надається адресна цільова допомога певним категоріям громадян, адресна допомога за особистими зверненнями та здійснюються інші заходи з соціальної підтримки мешканців міста.

Як повідомляє управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, протягом 9 місяців 2020 року було проведено виплати одноразової адресної цільової допомоги різним категоріям громадян, які потребують підтримки. Адресну цільову допомогу отримали 4,5 тис. запоріжців з числа родин з дітьми з інвалідністю, багатодітних родин, осіб з інвалідністю, ветеранів війни, сімей загиблих військовослужбовців та інші, на загальну суму 8,4 млн грн.

Надано матеріальну допомогу за особистими зверненнями мешканців міста до міського та районних управлінь соціального захисту населення 5,6 тис. громадянам на загальну суму понад 9,2 млн грн.

У зв’язку з карантином, спрямованим на запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції, видано продуктові набори маломобільним одиноким особам, яким надається соціальна послуга догляду вдома і сім’ям, в яких виховуються діти з інвалідністю та які відвідують відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), на що з бюджету міста було виділено 177,2 тис. грн.

Всього допомогу цього року отримали 12 тисяч мешканців міста. Для цього з бюджету міста було спрямовано понад 18 млн грн.