Запорізьку молодь навчать основам підприємницької діяльності

06.10.2020 17:45

У Запоріжжі вже четвертий рік поспіль реалізується проєкт «Школа молодого підприємця» за підтримки департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради. Цьогоріч на участь подали заявки 45 охочих відкрити власну справу. Сьогодні, 6 жовтня, у Туристичному інформаційному центрі відбулося відкриття «Школи» й перше ознайомче заняття зі слухачами.

Програма заходу передбачає підготовку учасників до правильного оформлення бізнес-проєктів, презентацій та їх публічного захисту.

- Мета проєкту «Школа молодого підприємця» - надання допомоги молоді у реалізації їх бізнес-потенціалу. Прагнемо, аби всі охочі заснувати власну справу, підійшли до цього питання не просто як аматори, а щоб ми, як міська влада, надали їм можливість професійної підготовки, - розповів начальник управління по роботі з молоддю та сім’єю департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Олексій Савицький.

Заняття проходитимуть у режимі оф- та онлайн. Родзинка цьогорічних навчань – поради від запрошених тренерів щодо ведення бізнесу в умовах карантину, впровадженого з метою стримування поширення вірусу COVID-19, або, простіше кажучи, користування соціальними мережами в комерційних цілях. Ця тема знайшла відгук серед слухачів минулорічної «Школи», тож цього разу організатори вирішили заглибитись і надати ще більше цікавої та корисної інформації.

- Тренерська група працюватиме за кількома напрямками – це реєстрація сторінок у соцмережах, побудова воронки B2B для здійснення продажів й залучення споживачів до пропонованих товарів і послуг, адже конкуренція зараз дуже велика. Пошук власного тренду, власної ніші для молодого підприємця має великий сенс, - зазначила координаторка проєкту «Школа молодого підприємця БІЗНЕС-ОНЛАЙН – 2020» Альона Горбенко.

Навчання у «Школі» безоплатне. Семінари-тренінги триватимуть до 20 жовтня. У підсумку слухачі отримають базові знання й інструменти, необхідні для початку підприємницької діяльності. Зазначимо, відкриття заходу пройшло з дотриманням всіх протиепідемічних вимог, а саме – соціального дистанціонування, маскового режиму та організацією місць для обробки рук антисептиком.