В Олександрівському районі з’явився ще один сучасний сквер

07.10.2020 11:40

Завершена реконструкція популярної серед запоріжців зони відпочинку, відомої під назвою сквер Піонерів. Там вже встановили відому скульптуру, яка є символом скверу, та на честь відкриття влаштували перегляд кінострічки про життя Олександрівського району.

Нагадаємо, останні кілька років у Запоріжжі успішно реалізується програма благоустрою місць відпочинку для запоріжців. З’являються нові сквери, проспекти, пляжі, і не лише в центрі, а в різних районах міста.

Роботи у сквері Піонерів були розпочаті у грудні минулого року. Під час реконструкції тут були облаштовані доріжки, встановлене сучасне освітлення, лавки та урни. Окрім цього, проведене комплексне озеленення території зі збереженням існуючих насаджень. Тут висадили зокрема й такі рослини, яких немає більше ніде в місті - модрину, лаванду, різноманітні ялинки тощо. Для того, аби було зручніше за ними доглядати, була побудована система поливу.

- Те, як змінився сквер, мені дуже подобається. Він отримав нове життя. Коли сюди заходиш, складається враження, що він таким був завжди. Роботи завершені, сквер відкритий. Звертаюсь до мешканців міста, району – бережіть те, що зробили задля вашого комфорту. Бо роботи виконані за кошти бюджету, а отже – за кошти громади Запоріжжя, - наголосив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Оновлений сквер має цікаві «фішки». Це скульптурна композиція, яка й дала народну назву зоні відпочинку. Її виготовили наближеною до оригіналу, за старими фотографіями, оскільки документація щодо скульптурної композиції не збереглася.

Ще однією родзинкою скверу є унікальна археологічна пам’ятка, яку знайшли під час реконструкції. Це сходи до лавки Нижнього Гостинного ряду Торгових рядів, що знаходився по вул. Поштовій. Над нею встановили спеціальне захисне скло та облаштували оглядовий майданчик, щоб кожен бажаючий зміг помилуватися пам’яткою Старого Олександрівська.

Голова районної адміністрації вручив грамоти та подяки всім, хто брав участь у реконструкції скверу – представникам підрядної організації, працівникам комунальних підприємств тощо. Крім того, відвідувачам презентували короткометражку, присвячену життю Олександрівського району, яку підготували до 85-ї річниці від дня заснування району.