На сесії міської ради виділено додаткові кошти для запорізьких шкіл і дитячих садочків

27.09.2017 19:00

Сьогодні на сесії міської ради більшістю голосів було ухвалено зміни до міської програми «Освіта на 2016-2018 роки».

Виділено додаткові кошти на ремонти закладів сфери освіти, на заходи з термомодернізації будівель дитячих садків і шкіл, придбання необхідного інвентарю.

Також збільшено фінансування дошкільного напрямки у зв'язку з відкриттям нових груп у дитячих садках міста. У грудні 2017 року були відкриті 5 груп в дошкільному закладі № 217. Для їх утримання в програмі передбачено близько 500 тис. грн.

Як зазначив, виступаючи на сесії міської ради, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, у Запоріжжі зберігається позитивна тенденція скорочення черги у дитячі садки. Завдяки реалізації заходів міської програми, з 2016 року її вдалося скоротити в кілька разів. Станом на початок 2016 року в черзі на місце в дитячому саду стояло 1,5 осіб. За прогнозами, до кінця 2017 року вона зменшена до 370 чоловік. За словами заступника міського голови, наступним етапом програми стане ліквідація перевантаженості в групах дитячих садів.

Крім цього, у рамках програми сьогодні було виділено фінансування на захист нових стадіонів, які будуються у всіх районах Запоріжжя на базі міських шкіл. Для забезпечення безпеки дітей, попередження вандалізму буде придбаний комплект відеоспостереження, що передбачає установку тривожної кнопки. На ці цілі виділено з міського бюджету 567 тис. грн.

- Установка тривожної кнопки дозволить підвищити безпеку, перш за все, дітей. Після сигналу протягом п'яти хвилин на місце зможе прибути наряд і усунути виниклу загрозу, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Передбачають зміни у програму і продовження роботи з реконструкції шкільних стадіонів. На проектні роботи по реконструкції елементів благоустрою спортивних майданчиків 7 установ (гімназій №№25, 46, 2, шкіл №№ 65, 87, ліцею №99, навчально-виховного комплексу №110), елементів благоустрою спортивної площадкі - футбольного поля 4-х навчальних закладів направлять понад мільйон гривень.