У Вознесенівському районі виконали роботи з благоустрою

07.10.2020 15:50

Сьогодні, 7 жовтня, підрядники привели до ладу прибудинкові територій по вулицях Виборзькій та Єнісейській, що у Вознесенівському районі Запоріжжя. Викосили бур’яни й карантинну рослинність, зібрали опале листя, залишки кронованого гілля з подальшим подрібненням на тріску. Також ліквідували кілька несанкціонованих звалищ з будівельними відходами та сміттям.

Так, ще у березні за допомогою КП «Комунсантрансекологія» і ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» тут вдалося оновити контейнерний парк для збору твердих побутових відходів. На зміну старим, технічно несправним, встановили нові баки для сміття.

Також був виконаний покіс карантинних трав, до належного технічного стану приведені й елементи дитячого майданчика. Крім того, проведений ямковий ремонт внутрішньоквартальної дороги, яка з’єднує цей житловий масив з вулицею Макаренка. Цього разу підрядники продовжили наводити лад й виконали роботи з комплексного благоустрою.

Не оминули увагою стан житлово-комунального господарства – місцеві жителі поскаржилися на наявні проблеми й попрохали сприяння в якісному наданні відповідних послуг.

- Домовилися, що протягом поточного тижня до них приїдуть представники керуючої компанії «Запоріжремсервіс» щодо вирішення цих питань. Жителі будинку за адресою вул. Єнісейська, 12 звернулися з проблемою відновлення освітлення у під’їздах. А от на скарги жителів будинку за адресою вул. Єнісейська, 14 зреагувала районна адміністрація із залученням підрядників. Прибрали прилеглу територію й викосили карантинні рослини, - розповів голова Вознесенівської районної адміністрації Олександр Ніколаєнко.

Як зазначив депутат Запорізької міської ради Михайло Прасол, один з дієвих способів вирішення нагальних проблем комунального господарства – взяти управління своїм будинком у свої руки.

- Найліпший варіант вирішення цього питання – створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку. Я особисто готовий надати юридичну допомогу, щоб всі процедурні моменти були закриті. Від жителів потрібна, всього-на-всього, одна ініціативна людина, яка потім очолить ОСББ. А ми, зі свого боку, як депутатський корпус, допоможемо їм у цьому, - додав Михайло Прасол.