Інтернів медичного університету нагородили за допомогу запорізьким школам

07.10.2020 12:30

З 1 вересня запорізькі школи продовжують працювати у звичайному режимі, але з дотриманням карантинних обмежень. Цього вдалося досягти спільними зусиллями. З бюджету міста було виділено понад 2 мільйони гривень на виконання карантинних вимог у школах. Зокрема на закупівлю антисептиків, сушарок для рук і так далі. Підтримав місто і Запорізький державний медичний університет, інтерни якого надають допомогу школам в організації карантинних заходів. Для цього з початку навчального року було залучено понад 200 інтернів.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк відвідав Запорізький державний медичний університет, щоб подякувати колективу вищого учбового закладу за допомогу місту. Володимир Буряк вручив Листи подяки виконавчого комітету Запорізької міської ради тим інтернам, які найактивніше брали участь у реалізації карантинних заходів у школах.

- Сьогодні більшість учнів запорізьких шкіл мають можливість навчатися у звичайному режимі, а не дистанційно. Зрозуміло, з дотриманням всіх вимог карантину. Цього вдалося досягти у тому числі й завдяки роботі, яку ви виконували. Хочу подякувати вам за це, - сказав Володимир Буряк.

Ректор медичного університету Юрій Колесник також презентував міському голові Володимиру Буряку відремонтовану бібліотеку цього навчального закладу, розповів про використання сучасних технологій та обладнання у навчанні студентів, що, зрозуміло, сприяє підвищенню якості освіти.

- Бачу, що вам вдалося створити у медичному університеті дійсно сучасну бібліотеку. Для мене важливо, що тут ви йдете одним шляхом з містом. Ми також реконструюємо міські бібліотеки, реалізуємо міську програму розвитку бібліотек. Вже створили на їх базі кілька культурно-мистецьких центрів, які працюють у різних районах Запоріжжя. У складі таких центрів не лише бібліотека. Наприклад, там працюють художні відділення музичних шкіл, де займатимуться сотні дітей, - зазначив Володимир Буряк.

За останні кілька років у Запоріжжі за кошти бюджету міста реконструйовано 5 бібліотек. Дві з них відкрили зовсім нещодавно – у Комунарському районі, на вул. Ситова, 6 та у Заводському районі, на вул. Історичній, 45. Скоро буде відкрито ще одну оновлену бібліотеку, цього разу в Олександрівському районі.