Володимир Буряк вчергове звернеться до правоохоронців з приводу випадків «мінувань» у Запоріжжі

07.10.2020 16:19

У Запоріжжі почастішали випадки дзвінків про «мінування» тих чи інших об’єктів. Зокрема шкіл, вищих учбових закладів, адміністративних будівель. З цього приводу міський голова Володимир Буряк неодноразово звертався до правоохоронних органів, підписував офіційні листи. Черговий випадок відбувся сьогодні. Невідомі повідомили, що заміновано будівлю Запорізької міської ради.

Після надходження повідомлення про «мінування» до будівлі Запорізької міської ради прибули представники відповідних профільних служб, які провели перевірку факту можливого мінування. На час проведення перевірки працівники та відвідувачі були евакуйовані. За наявною момент інформацією, вибухівки не було виявлено. Робота у будівлі Запорізької міської ради відновлюється.

Ситуацію прокоментував радник міського голови Валерій Еделєв. Зазначив, що повідомлення з приводу «мінування» тих чи інших будівель у Запоріжжі останнім часом надходять досить часто. Зрозуміло, що це дестабілізує навчальний процес, роботу підприємств, установ, організацій.

- За останні два тижні на телефон чергового міськвиконкому, чергового СБУ надійшло понад 18 повідомлень про мінування різних міських об’єктів. Це школи (більше 10 разів), Шевченківська районна адміністрація, вищий учбовий заклад, навіть приватна квартира. Загалом за останній рік таких дзвінків досить багато. Зрозуміло, що вони дестабілізують ситуацію у місті, заважають працювати. Одну школу №106 останнійм часом «мінували» близько двох десятків разів, - сказав Валерій Еделєв.

Радник міського голови наголосив, що міська влада, міський голова Володимир Буряк вже неодноразово зверталися до правоохоронців з приводу такої ситуації та необхідності знайти винних. Після сьогоднішнього випадку Володимир Буряк планує вчергове підняти це питання.

- Вже зверталися до правоохоронців відносно цього. Просили вжити якихось дієвих заходів, щоб вплинути на ситуацію, знайти та покарати винних. Адже зараз ми живемо у час сучасних технологій, коли такі питання можна вирішувати, - заявив Валерій Еделєв.

Зазначимо, вирішення проблеми з "мінуваннями" у Запоріжжі, встановлення винних у цьому знаходиться виключно в компетенції правоохоронних органів. Залишається сподіватися, що це буде зроблено.