Новий пасажирський термінал може запрацювати у жовтні

08.10.2020 13:55

Новий пасажирський термінал може запрацювати вже у жовтні, однак все залежить від підписання офіційних документів. Це питання сьогодні обговорювалося під час виїзної наради, яку провів міський голова Володимир Буряк. Підрядники та представники запорізького аеропорту підтвердили, що питання лише за документами. Пуско-налагоджувальні роботи повністю завершені.

Новий пасажирський термінал запорізького аеропорту. Відремонтована злітно-посадкова смуга. Нові рейси та напрямки. Можливість для запоріжців дешево полетіти до Києва та Європи. Все це результат реалізації міської програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка.

Черговим важливим етапом її впровадження стане початок роботи нового пасажирського терміналу. Нагадаємо, його площа понад 12 тисяч квадратних метрів. Пропускна здатність 400 пасажирів на годину, з можливістю збільшення. У перспективі термінал зможе обслуговувати до 1 мільйона пасажирів на рік.

- З моменту завершення будівництва наприкінці грудня відбулося багато подій. Різні служби провели понад 50 перевірок. Зрозуміло, це відволікало від введення терміналу в експлуатацію. Спочатку, адже планували розпочати роботу терміналу навесні, питань не було, потім вони з’явилися у тих чи інших служб. Головне, що термінал побудовано. Побудовано за кошти громади Запоріжжя, - сказав Володимир Буряк.

Учасники наради наголосили, що термінал повністю готовий до прийому пасажирів. Необхідно лише отримати офіційний документ, сертифікат, який дозволить розпочати його роботу. Тепер все залежить від отримання цього документу від київської ДАБІ. Можливо, що він надійде вже у жовтні, тоді термінал запрацює вже цього місяця. Міська влада та керівництво аеропорту сподіваються, що так і буде.

Нажаль, негативно на роботу українських та інших аеропортів впливає ситуація з коронавірусом у світі. Зменшується кількість рейсів та пасажирів.

- Зрозуміло, що в умовах коронакризи кількість пасажирів зменшується. Однак вона рано чи пізно закінчиться. Розраховуємо, що цього року запорізький аеропорт все ж зможе прийняти більше 400 тисяч пасажирів. Сподіваємося поступово збільшувати їх кількість, спочатку до 500-700 тисяч на рік. У перспективі – до 1 мільйона пасажирів, - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що місто і далі працюватиме над подальшим розвитком аеропорту, адже це необхідно для комфорту пасажирів. Зокрема це стосуватиметься розвитку інфраструктури аеропорту.