Володимир Буряк повідомив про майбутнє підписання Угоди з промисловими підприємствами

08.10.2020 16:15

Запорізька міська рада та промислові підприємства Запоріжжя підпишуть Угоду про спільні дії у сфері покращення стану навколишнього середовища у місті. Таку домовленість було досягнуто сьогодні, під час зустрічі міського голови Володимира Буряка з представниками найбільших підприємств міста. Це планується зробити під час екофоруму, який проходитиме у Запоріжжі на наступному тижні.

Кілька років у Запоріжжі діяв Меморандум, який підписали Запорізька міська рада та понад 20 підприємств нашого міста. Його було розроблено за ініціативи міського голови Володимира Буряка. У рамках його виконання підприємства взяли на себе додаткові зобов’язання по покращенню стану навколишнього середовища. Їх було реалізовано за рахунок власних коштів підприємств. Це дозволило, наприклад, зменшити шкідливі викиди у повітря на півтори тисячі тонн. Також комплекс заходів впровадила і міська влада. Зокрема щодо озеленення, боротьби з амброзією.

Однак на даний момент строк дій підписаного Меморандуму завершився. Минулого місяця міський голова Володимир Буряк зібрав представників промислових підприємств та запропонував їм подати пропозиції до нової Угоди, розрахованої на 5 років. Сьогодні Володимир Буряк знову запросив представників підприємств на нараду.

- Всі ми живемо в одному місті, тому повинні продовжувати спільно працювати над покращенням стану навколишнього середовища. Зібрав вас не з нагоди виборів. Закінчилась дія попередньої програми, необхідно затверджувати нову. Розробити її на 5 років і продовжувати працювати, - сказав Володимир Буряк.

Під час наради наголошувалося, що реалізація попереднього Меморандуму дала результат. Однак попереду ще багато роботи. Адже питання екології залишається для запоріжців, міської влади одним з найбільш важливих.

Міський голова підкреслив, що сьогодні у органів місцевого самоврядування фактично відсутні реальні законодавчі важелі у сфері охорони навколишнього середовища. Результату можна досягти лише завдяки спільній роботі з промисловими підприємствами Запоріжжя. Важливо, що підприємства прислухалися до позиції міської влади та подали свої пропозиції до нової Угоди про спільні дії у сфері покращення стану навколишнього середовища у місті.

- Зрозуміло, що у сучасних економічних умовах підприємствам складно працювати, однак це не означає що потрібно відмовлятися від спільної роботи у сфері екології. Спираючись на ваші пропозиції було розроблено проєкт нової Угоду про спільні дії у сфері покращення стану навколишнього середовища, яка розрахована на 5 років. Ми її підпишемо на наступному тижні, під час екофоруму. Впевнений, що всі зі мною погодяться, - заявив Володимир Буряк.