Вихованці ДЮСШ «Орбіта» отримали новий спортінвентар

09.10.2020 12:17

Для ДЮСШ «Орбіта», що в Хортицькому районі, придбано нове спортивне обладнання на суму майже в 600 тис. грн.

Розвиток спорту та залучення запоріжців до здорового способу життя – один з основних напрямків роботи міської влади. Велика увага зокрема приділяється оновленню матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Так, ДЮСШ «Орбіта» з волейболу отримала близько 10 видів спортивного обладання для тренувань – це гантелі, волейбольні сітки, м’ячі та сумки для них, скакалки, координаційні драбини, обважувачі для ніг, а також кросівки, наколінники та форму. 

- На початку року, за дорученням міського голови Володимира Буряка, ми провели зустріч з усіма дитячо-юнацькими спортивними школами міста Запоріжжя й узагальнили потреби, щоб тренери, крім таланту свого та дітей, мали належну матеріально-технічну базу для розвитку спорту. В нас дуже славетні традиції волейболу, зокрема й жіночого. Сьогодні ми передаємо спортивний інвентар, придбаний на суму понад 600 тис. грн., - розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Зазначимо, дитячо-юнацька спортивна школа «Орбіта» була створена в 1987 році на базі команди «Орбіта», яка виступала у Вищій лізі країни. Нині в двох відділеннях - волейболу та волейболу пляжного - займаються 211 вихованців, з якими проводять навчально-тренувальні заняття 9 тренерів-викладачів.

ДЮСШ «Орбіта» зробили вагомий внесок в український волейбол, про що свідчать численні досягнення вихованців. Так, за майже 30 років свого існування заклад випустив 1500 учнів-спортсменів та підготував 100 майстрів спорту (МС) і 17 майстрів спорту міжнародного класу МСМК).