Запоріжжя отримало ще 2 європейських тролейбуси

09.10.2020 12:30

У Запоріжжі продовжується оновлення комунального громадського транспорту. Місто отримало ще два європейських тролейбуси Van hool. Про це повідомив сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

За останні кілька років у Запоріжжі було оновлено близько 150 одиниць комунального громадського транспорту. Зокрема придбано 95 великих автобусів, 13 європейських трамваїв і вже 18 тролейбусів, частина з них з автономним ходом. Зібрано 12 трамваїв запорізького виробництва. Виконувався і капітальний ремонт рухомого складу.

Міський голова Володимир Буряк написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що місто отримало ще 2 європейських тролейбуси. Це 150-місні тролейбуси Van hool. Один з них вже сьогодні вийшов на маршрут.

Загалом у Запоріжжі тепер 8 таких тролейбусів. Ще 2 планується отримати ще цього року. Працюють вони як від контактної мережі, так і за допомогою дизель-генератора. Тролейбуси оснащені сучасною електронною системою, обладнані двома кондиціонерами, мають зручне місце водія. Крім того, в них низька підлога, є відкидний пандус для людей із інвалідністю.

Оновлення рухомого складу відбувається у рамках програми міського голови Володимира Буряка з розвитку комунального громадського транспорту. Це також дозволило відкрити 10 нових маршрутів з автобусами великої місткості, 2 нових тролейбусних маршрути, оновити вже 70% трамваїв у Запоріжжі.